Meghirdették Göncz Árpád újratemetését

A Demokratikus Ellenállás (DE) nevű szervezet szerint Orbánék jelenléte és Mécs Imre beszédének cenzúrázása semmibe vette Göncz Árpád végakaratát, ezért újra el szeretnének búcsúzni tőle.

Az Orbán-kormány leváltását szorgalmazó Demokratikus Ellenállás (DE) nevű szervezet november 14-re, jövő hét szombatra az Óbudai temetőbe hívja az embereket. A DE Facebook-oldalán közzétett felhívása szerint szeretné „újratemetni” Göncz Árpádot, mégpedig azért, mert, mint írják: „Göncz Árpád végakaratát semmibe vették, politikai örökségét elkótyavetyélték” a „hivatalos” temetésen. Hozzáteszik, Göncz „hiába ragaszkodott a Diktátor (Orbán Viktort illetik e jelzővel – a szerk.) távolmaradásához, ott volt. Hiába kérte Mécs Imrét, az Ő beszédét cenzúrázták. Akik a mai temetésen részt vettek, a demokráciát, és Elnökünk Örökségét temették el valójában. Szégyenletes.”

Hírdetés

A Demokratikus Ellenállás szeretné feléleszteni az elhunyt államfő politikai örökségét jövő szombaton. Mint jelzik, a rendezvényen nem terveznek beszédeket: „mindenki, aki oda jön, elmondhatja, mit tart a legfontosabbnak Elnökünk kimeríthetetlen életművéből”.

Az „újratemetés” szervezője a Demokratikus Ellenállás szóvivője, Szabó Gábor Tuareg. A Kossuth téri rendezvényekről ismert szélsőséges baloldali aktivista a pénteki temetésen arra készült, hogy ha Orbán Viktor vagy Áder János nem magánemberként, hanem testőrökkel körülvéve érkezik az Óbudai temetőhöz, akkor néhány száz demokratával összegyűlnek és megakadályozzák bejutásukat. Erre végül nem került sor.

Göncz Árpád temetését az MNO is követte, ide kattintva olvashat róla.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »