Meghirdették a 31. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Meghirdették a 31. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen meghirdette a 31. Magyar Innovációs Nagydíjat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával.

Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért felelős helyettes államtitkára fontosnak nevezte a magyar innovációs rendszer egységes irányba terelését, a tudományos eredmények piacosítását. Hozzátette, az innovációs nagydíj pályázat is erre mutat rá.

Juhász Anikó, az Agrárminisztérium (AM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a pályázat meghirdetésekor hangsúlyozta a két szakpolitika közötti együttműködés jelentőségét. Kijelentette, Magyarországon a kutatás-fejlesztésben a mezőgazdaság egyértelműen jelen van, a jövő mezőgazdaságához elengedhetetlen a tudás, az innováció.

A szövetség 32 évvel ezelőtti alakulásakor célul tűzte ki az innováció erősítést, hogy ezzel is elősegítse a magyar gazdaság növekedését.

Hírdetés

A független bírálóbizottság a pályázat értékelésekor az innovációs teljesítmény gazdasági eredménye mellett nézi annak társadalmi hasznosságát is – jegyezte meg.

Ismertette, hogy az eddigi harminc innovációs nagydíj pályázati felhívásra 1379 pályamű érkezett, ebből 1204 volt sikeres innováció, és 233 kapott különböző innovációs díjat.

Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke, a bírálóbizottság társelnöke elmondta, a zsűri versengő vállalkozások jelentős gazdasági eredményét állítja sorba. A korábbi évek kitüntetettjei bizonyították innovációjuk életképességét a piacon, és jelentős bevételt tudtak elérni – mondta.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati kiírás és a jelentkezés részletei a www.innovacio.hu/innonagydij oldalon érhetők el.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »