Megható és hősies helytállást mutatott a bajban a 8 éves kisfiú

Megható és hősies helytállást mutatott a bajban a 8 éves kisfiú

Dégre kérte a mentők gyors segítségét egy 8 éves kisfiú kedden, mert miközben ország-várost játszottak, a 65 év körüli nagymamája hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult.

A gyermek egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t – számolt be az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

Mint írják, a székesfehérvári mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével a kisfiú megvizsgálta a nagymamát, aki ekkor már nem lélegzett, mialatt a mentésvezető riasztotta a legközelebbi mentőegységet és egy mentőhelikoptert is. A fiú eközben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni, és megkezdte a mellkaskompressziót.

Hírdetés

Az OMSZ enyingi egységei is perceken belül a helyszínre értek, és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez hamarosan a mentőhelikopter személyzete is csatlakozott. Hosszasan küzdöttek közösen a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba az asszonyt.

„Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi hősök! Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie!” – mondta meghatódva a mentőhelikopter sokat látott szakorvosa.

„Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk” – zárul a mentőszolgálat bejegyzése.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »