Meghamisított Orbán-interjú jelent meg

Karácsonyi interjú jelent meg a Fejér Megyei Hírlapban Orbán Viktor miniszterelnökkel – eddig ebben semmi meglepő nincs. A cikket olvasva azonban sorra bukkannak fel meghökkentőbbnél meghökkentőbb mondatok, szövegrészek a politikus szájába adva, például hogy „kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekel minket”, vagy hogy

„A korrupciós vád, mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk.”

Hírdetés

A turpisságot orrontó szemfüles olvasóknak igazuk lett: a kiadó közleménye szerint az interjút „ismeretlen tettesek meghamisították. Olyan mondatok kerültek a beszélgetés szövegébe, amelyeket a kormányfő nem mondott. A Pannon Lapok Társasága minden érintettől elnézést kér, és megteszi a szükséges jogi lépéseket”.

A megjelenésre szánt, „igazi” cikk egyébként itt olvasható, a 444.hu pedig közzétette a birtokába került, kinyomtatott példányt is, ahol az ominózus, valószínűleg viccesnek szánt hamisítások is láthatók. (A fentiek mellett például az egészségügy javuló helyzetéről beszélve azzal példálózik Orbán, hogy nőtt a kórházi hullák száma.) Azt, hogy pontosan mi és hogyan történt, nem tudni, de az, hogy a tettes aprónak tűnő, mégis jelentős változtatásokat hajtott végre, arról tanúskodik: számított arra, hogy „munkája” után még valaki át fogja futni a szöveget. Vagyis nem afféle szerkesztőségi viccelődésről lehetett szó, hanem tényleg az lehetett a cél, hogy megjelenjen az „eltérített” cikk. Mindez persze csak spekuláció, de ismervén a nyomtatott lapok készítésének folyamatát, utólag így tudjuk összerakni a történetet.

A miniszterelnök egyébként az eredeti (tehát a nem meghackelt) interjúban arról beszélt, hogy

nőnek a nyugdíjakés a fizetések,csökkennek az adóterhek,cél, hogy megérje dolgozni,semmi sem maradhat úgy migránsügyben, ahogy eddig volt,a brexit és Trump győzelme lázadás, ami 2017-ben is folytatódni fog, deMagyarország stabil sziget,keleti származású nép vagyunk, de a nyugati világhoz tartozunk,5 százalék alatt a munkanélküliség, csökkent az államadósság, nő a gazdaság teljesítménye,jövőre is töretlen fejlődés jön,az egészségügy és az oktatás a legjobb úton halad,Áder Jánost jelölik államfőnek, ha vállalja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »