Meghalt Vida Ferenc rockzenész

Hatvanhét éves korábban, január 19-én elhunyt a Lord alapítója, Vida Ferenc. A tragikus hírről a rockzenekar számolt be Facebook-oldalán, leszögezve: „ha 1972-ben ő nincs a zenekar megálmodói között, ma semmi nem úgy lenne, ahogy van. Nehéz elfogadni a tényt, hogy Sipsi után nem sokkal ez történt.” Itt a másik alapító tagra, a tavaly elhunyt Sipőcz Ernőre gondoltak, aki 1972 és 1981 között volt a csapat énekes-gitárosa. Miután ő kiszállt, saját rockzenekart hívott életre Sipőcz Band néven.

A Szombathelyről indult Lord 1972-es megalapításánál Vida és Sipőcz mellett Papp László billentyűs és Sütő István dobos volt ott. Vida basszusgitáron játszott, a Lordot pedig 1992-ig vezette. Zenei pályáját egyébként még 1969-ben Vassurányban kezdte, ekkor alapította meg a Red Fire-t.

Hírdetés

2000-ben aztán visszatért a Lordhoz, ahol még öt évig zenélt, hogy aztán viharos körülmények között ismét távozzon. A feszültségek odáig éleződtek, hogy Vida még új csapatának is az Új Lord nevet kívánta adni. Az egykori alapító végül 2007-ben létrehozta a Vida Rock Bandet, ami három nagylemez után tavaly oszlott fel. A basszeros új társakkal, Vida néven zenélt tovább.

Vida „Fefe” Ferenc játékát olyan Lord-lemezek őrzik, mint a Big City Lights (1985), a Szemedben a csillagok (1988) vagy a Ragadozók (1989).

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2017. 01. 23.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »