Meghalt Vad Dezső, az Aranytollal kitüntetett III/II-es ügynök

Szombat este 89 éves korában elhunyt Vad Dezső egykori kiváló teniszező, Aranytollal kitüntetett sportújságíró, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábbi sajtófőnöke.


Vad Dezső Schmitt Pállal

Hírdetés

A hírről Vad Dezső családja tájékoztatta a szervezetet és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubját, amelynek titkára volt, ameddig egészségi állapota engedte.

Vad Dezső 1929-ben született, a MOB honlapjának tájékoztatása szerint versenyzői karrierje során az ifik között ranglistavezető is volt, míg legnagyobb sikereként 1948-ban, Wimbledonban, az angol nyílt teniszbajnokság ifjúsági versenyében döntőbe jutott, az 1951-es nyári egyetemi világbajnokságon pedig aranyérmes lett Berlinben.

Újságíróként évtizedeken keresztül több lapnak, többek közt a Nemzeti Sportnak – akkori nevén Népsportnak – dolgozott, könyvek, kiadványok szerzője, társszerzője, szerkesztője. Munkásságát Aranytollal, MOB Érdeméremmel (2001) és Médiadíjjal (1997) jutalmazták, elismerést kapott a Magyar Távirati Irodától is.

Vad Dezső 1992-től 2004-ig az olimpiákon a Magyar Csapat sajtóattaséjaként tevékenykedett, később a MOB kiadványainak és honlapjának szerkesztője – írja az MTI.

Arról az apróságról azonban ezúttal is megfeledkeztek, hogy Vad Dezső, a Zsuzsa fedőnevű ügynök 24 évig szolgálta a kémelhárítást, a III/II-t. Itt írtunk róla részletesebben: Aktuális helyzetjelentés a MOB-tól: ügynök abszurd kitüntetett szereplőkkel


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »