Meghalt Honduras ex-Orbánja

Elhunyt 76 éves korában Rafael Callejas volt hondurasi államfő, a latin-amerikai ország labdarúgó-szövetségének egykori elnöke az Egyesült Államokban – közölte szombaton a Hondurasi Nemzeti Párt az elnök özvegyének, Norma Gaborit de Callejasnak a Twitter internetes közösségi oldalon megjelent közleményére hivatkozva.

Rafael Callejas halálnak körülményeiről egyelőre nincsenek értesülések. A hondurasi sajtó az exelnök egyik unokatestvérére hivatkozva úgy tudja, 2018-ban leukémiával diagnosztizálták Callejast.

Hírdetés

A konzervatív politikus már a hondurasi katonai junta idején, az 1970-es évek végén mezőgazdasági miniszteri tisztséget töltött be. A közép-amerikai országot 1990 és 1994 között vezette elnökként. Később több éven át a hondurasi labdarúgó-szövetség (Fenafuth) elnöke volt.

2015-ben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) körül kirobban botrányban korrupció miatt vádat emeltek ellene egy New York-i bíróságon. Ügyvédei akkori közlése szerint csalás és összeesküvés bűncselekményének elkövetésében bűnösnek vallotta magát. Callejas a vádak szerint 1,6 millió dollárt (540 millió forint) kapott a 2014-es brazil világbajnokság selejtező mérkőzései közvetítési jogáért. A FIFA 2016-ban életre szólóan eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tisztségtől.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »