Meghalt egy postás, aki összeesett a hőségben, és már csak későn került kórházba

Meghalt egy postás, aki összeesett a hőségben, és már csak későn került kórházba

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el egy postást Kelebiáról csütörtökön, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlen állapotban találtak rá járókelők. A középkorú férfit a halasi kórház intenzív osztályán ápolták, a gondos ellátás ellenére később elhunyt.

A Baon tudja, hogy helyettesíteni vezényelték át a kiskunhalasi postást Kelebiára, ahol szerdán kerékpárral kézbesítette a küldeményeket, azonban a rendkívüli hőségben összeesett. Később helyiek találtak rá a földön eszméletlenül fekvő postásra, akihez azonnal mentőt hívtak.

Egy mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, a lap információi szerint a férfi hosszú ideje feküdt eszméletlenül a tűző napon, mire rátaláltak, teste nagyon átforrósodott, 43 fokra hűtötték vissza a testhőmérsékletét, stabilizálták az állapotát, utána indult el vele a mentőhelikopter a halasi kórházhoz.

(Baon nyomán)

Hírdetés

Mi Hazánk: a profit és a kizsákmányolás helyett, hanem a magyar dolgozó élete legyen az első!

Épp tegnap tartottam sajtótájékoztatót arról, hogy ebben az extrém melegben fokozottan figyelni kell a magyar dolgozók testi épségére. Ésszerű munkaidő átszervezést sürgettem, hogy ahol ez lehetséges, ott legalább a legmelegebb órákban ne legyenek a szabadban a munkavállalók – írja közleményében Lantos János, a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinetének elnöke. Alább a folytatás.

Külön kiemeltem, hogy mint volt postás, át tudom érezni, mit élhet át az a kézbesítő, aki ebben a forróságban hordja ki a leveleket. Szavaim jogosságát az élet sajnos hamar igazolta, ugyanis Kelebián hőgutát kapott és meghalt egy postás.

A Mi Hazánk Mozgalom Munkaügyi Kabinetje őszinte részvétét fejezi az elhunyt postás családjának. Azonban fel kell tennünk a kérdést, mi vezethetett idáig? Teljesen nyilvánvaló, hogy ez a tragédia megelőzhető lett volna, ha megfontolták volna, hogy a legveszélyesebb napszakban ne legyen kint a kézbesítő az utcán, hanem helyette egy ésszerű munkaidő átszervezés történjen. Ez nem csak a postára igaz, hanem számos másik munkahelyre is.

A Mi Hazánk ezért még erőteljesebben szorgalmazza, hogy fokozottabban figyeljenek a magyar dolgozókra, hogy megelőzhetőek legyenek az újabb halálesetek. Hatalmas szemléletváltásra van szükség, ne a profit és a kizsákmányolás legyen az első, hanem a magyar dolgozó élete!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »