Meghalt Andreas Brehme

Meghalt Andreas Brehme

A németek világbajnok labdarúgója 63 éves volt.

Elhunyt meghalt Andreas Brehme, aki 1990-ben világbajnoki aranyérmet nyert a német labdarúgó-válogatottal – írta az Index a német Bild információi alapján. A 86-szoros válogatott játékos hétfőn este szívinfarktust kapott Münchenben. A lap úgy tudja, hogy hiába szállították azonnal kórházba, már nem tudták megmenteni az életét.

A hamburgi születésű Brehme futballozott a Saarbrückenben, a Kaiserslauternben, a Bayern Münchenben, az Interben és a Real Zaragozában is. Pályafutását 1998-ban fejezte be Kaiserslauternben. A német bajnokságot a Bayern Münchennel és a Kaiserslauternnel is megnyerte, az Interrel az olasz bajnokságban és az UEFA-kupában is csúcsra ért.

Hírdetés

A nyolcvanas évek végén a világ egyik legjobb hátvédjeként tartották számon.

Az 1990-es világbajnoki döntőben a német válogatott 1–0-ra legyőzte Argentínát, a mindent eldöntő találatot Brehme szerezte a 85. percben tizenegyesből – írta a lap.

(A nyitóképen, balról jobbra: Lothar Matthaus, Jurgen Klinsmann és Andreas Brehme, az FC Internazionale játékosai az olasz bajnokság, a Serie A 1989–90-es szezonja idején.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »