Meghalt a nő, akit meglőttek a Capitoliumban

Meghalt a nő, akit meglőttek a Capitoliumban

Meglőttek egy nőt a Capitoliumban, amikor a Donald Trump elnököt támogató tüntetők behatoltak a törvényhozás épületébe – jelentette egybehangzóan több amerikai hírügynökség. Az esetről videó is készült, amelyen látható, hogy a nőt mellbe lőtték. Az NBC azóta a rendvédelmi szervekre hivatkozva közölte: a nő belehalt a sérülésébe.

Úgy tudják, a dulakodásban több rendőr is megsérült, a Sky News szerint egyiküket kórházba szállították. Egyelőre nem világos, hogy milyen körülmények között sérült meg. Egy videófelvételen hallatszik egy lövéshang, majd a nő a földre zuhan. Későbbi felvétel szerint a vérző nőt hordágyon kivitték az épületből és kórházba szállították. Sajtóértesülések szerint az állapota kritikus.

 

Bombát találtak a Capitolium területén

Legalább egy bombát találtak a Capitolium területén, erősítették meg bűnüldöző szervek a Metro című brit lap értesülését. A robbanószert a republikánusok irodáiban fedezték fel, de a demokrata part helyiségeiben is találtak egy gyanús csomagot.

Eközben a  republikánus Elaine Luria Twitter-bejegyzésben közölte: Most evakuáltak irodámból, mert kint állítólag csőbombát találtak.

A rendőrség kiürítette a bombák megtalálásának helyszínét. Sokakat egy fold alatti folyósón át menekítettek ki a helyszínről.

Hírdetés

Mint ismert lezárták a washingtoni Capitoliumot, mert Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét ellenző Trump-párti tüntetők ostromolták meg az amerikai törvényhozás épületét szerdán. Hatalmas volt a káosz egy tüntetőt meglőttek, végül a Nemzeti Gárda kezdte meg az épület kiürítését.

<img alt="Die Sicherheitskräfte des Kapitols zündeten Blendgranaten, um die Demonstranten zurückzudrängen" data-src="https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/die-sicherheitskraefte-des-kapitols-zuendeten-blendgranaten-um-die-demonstranten-zurueckzudraengen-0e1f11a9c7294097aab5ba8527a8658f-74778500/3,w=1280,c=0.bild.jpg" data-zoom-src="https://bilder.bild.de/fotos/die-sicherheitskraefte-des-kapitols-zuendeten-blendgranaten-um-die-demonstranten-zurueckzudraengen-0e1f11a9c7294097aab5ba8527a8658f-74778500/Bild/3.bild.jpg" data-zoom-title="Die Sicherheitskräfte des Kapitols zündeten Blendgranaten, um die Demonstranten zurückzudrängen

A biztonsági erők tűzgránátokkal próbálják feloszlatni a tüntetőket Foto: REUTERS/Leah Millis

Fotók: MTI – AP


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek