Meghalt a dubai trónörökös – Az Emirátusok kivonul Jemenből

Meghalt a dubai trónörökös – Az Emirátusok kivonul Jemenből

Az Emirátusiak szerint szívrohamban halt meg a dubai herceg, a jemeniek azt állítják, hogy egy rakétatámadás végzett a trónörökössel. Mindenesetre furcsa egybeesés, hogy az Emirátusiak pont most kivonulnak Jemenből.

Rashed bin Mohamed bin Rashed Al Maktoum dubai trónörökös

Hivatalos emirátusi források szerint váratlanul szívrohamban meghalt az öböl-menti emírség trónörököse Rashed bin Mohamed bin Rashed Al Maktoum. Az dubai hatóságok szűkszavúan nyilatkoztak a halál körülményeiről.

A jemeni hadsereg állítása szerint a herceget egy rakétatámadás során érte utol a halál.- írta a Yemeni Press.

A jemeni hírportál szerint a trónörökös egy emirátusi osztaggal együtt Maareb környékén állomásozott, amikor is szeptember 19.-én szombaton a Húszik és a népi milíciák közös akció keretén belül rakétatámadást intéztek a megszálló emirátusi katonák ellen.

Hírdetés

A jemeni hadsereg katonai szakértője szerint az emirátusi médiumok hazudnak, amikor szívrohammal indokolják a herceg halálát. Az emirátusi kormány nagy nyomás alatt van, mivel a lakosság egyre hangosabb fejti ki nemtetszését, hogy az ország felkészületlenül, kiképzés nélkül küldi az emirátusi katonákat Jemenbe harcolni.

Az Egyesült Arab Emirátusok a szaúdi agresszió kezdetén csatlakoztak a jemeni Húszik elleni támadáshoz. Eleinte csak légierejüket vetették be, később 1500 fős kontingenst küldtek Jemenbe, hogy részt vegyenek a szárazföldi harcokban.

Az emirátusi közvélemény egyre kritikusabban állt hozzá a jemeni konfliktushoz és az országuk részvételéhez a civil lakosság bombázásában. – közölte a Middle East Eye.

Miután az emirátusiak szárazföldön is bevetették hadseregüket, a Húszik csapatai több sikeres akciót hajtottak végre ellenük, a legutóbbiban 45 emirátusi katona és tiszt vesztette életét.

A sorozatos veszteségek, és a dubai herceg kétes körülmények közötti halála után, az öböl-menti monarchia bejelentette, hogy a légierejének korábbi kivonása után, a szárazföldi egységeit is hazarendeli Jemenből. – közölte az iráni Alalam.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »