Meghallgatás – Növelné a harcoló állomány létszámát a honvédelmiminiszter-jelölt

Meghallgatás – Növelné a harcoló állomány létszámát a honvédelmiminiszter-jelölt

A NATO védelmi szövetség, „de csak akkor fog bennünket megvédeni, ha erre mi is képesek vagyunk” – fogalmazott miniszterjelölti meghallgatásán az összeférhetetlenség megszüntetését is megígérő Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Az ötödik Orbán-kormányban Benkő Tibort váltó Szalay-Bobrovniczky Kristóf is miniszterjelölti meghallgatáson esett át a honvédelmi és rendészeti bizottság színe előtt.

„A katonák mennek, a civilek jönnek a Honvédelmi Minisztériumba” – így értékelte saját miniszteri jelölését Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Hozzátette: támaszkodni fognak a katonákra.

A meghallgatáson kiderült, Varga Tamást kérte fel a tárca parlamenti államtitkárának, és szeretné, ha Maróth Gáspár kormánybiztos a jövőben a tárcán belül dolgozna a haderő fejlesztéséért, de erről még nincs konkrét megállapodás.

Elmondta azt is, a NATO védelmi szövetség, „de csak akkor fog bennünket megvédeni, ha erre mi is képesek vagyunk”.

A miniszterjelölt szerint építeni kell egy erős, magabiztos, jól felszerelt, harcolni képes és harcolni tudó hadsereg, ennek érdekében

Hírdetés

növelné a harcoló állomány létszámát.

Elkötelezettje az önkéntességnek, így tehát nem vezetik vissza a sorkötelezettség, és elkötelezettje a békére törekvésnek is, ehhez pedig „erősíteni fogjákl a katonadiplomáciai kommunikációt”.

Az előző tárcavezetés érdemeit elismerve folytatná a megkezdett eszközbeszerzéseket, a képességek növelését, kiemelte az egyéni felszerelések bővítését és a teljes körű légvédelem kialakítását, amire tervek már vannak. Szintén folytatná az általa sikeresnek ítélt kadétprogramot, katonasulit és táboroztatást is.

Üzleti érdekeltségeiről a miniszterjelölt azt mondta,

minden összeférhetetlenségi szabálynak meg akar és meg fog felelni.

Csák Jánoshoz hasonlóan korábbi londoni nagykövetként érkezik tárca élére; katonacsaládból származik, hagyományőrző huszárszázados, 3 gyermeke van.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »