Meggyilkolt egy idős nőt, majd elbarikádozta magát egy szlovákiai férfi Ausztriában

Meggyilkolt egy idős nőt, majd elbarikádozta magát egy szlovákiai férfi Ausztriában

Meggyilkolt egy idős nőt, majd elbarikádozta magát egy szlovákiai férfi Ausztriában Kulcsár Péter2024. 10. 19., szo – 11:46

Egy rendőrt is megsebesített, robbanóanyag van nála.

Nagyszabású rendőrségi akció zajlik a határhoz közeli Zistersdorf községben Ausztriában. Egy szlovákiai férfi, akit egy idős nő meggyilkolásával gyanúsítanak, elbarikádozta magát egy házban.

A 65 éves asszonyt szombat reggel egy helyi szőlőskertben találták meg, holttestén szúrt sebek voltak – erősítette meg Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő az ORF osztrák közszolgálati televíziónak.

Hírdetés

A gyilkosság gyanúsítottja egy 59 éves szlovákiai állampolgár, akit szemtanúk láttak elmenekülni a helyszínről.

A férfi feltehetően a falu egyik házában, majd egy borospincében barikádozta el magát. Robbanóanyagot tart magánál – az egyiket már detonálta, és súlyosan megsebesítette vele a helyszínen beavatkozó Cobra különleges egység egyik rendőrét.

Baumschlager szerint az áldozat és a gyanúsított ismerték egymást. Hozzátette: a külföldi hatóságokkal való információcsere során a rendőrség megállapította, hogy a férfit közveszélyesként tartják számon, mivel fegyvereket és robbanóanyagokat birtokolt illegálisan.

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »