"Megfelelő fogadást" és gyors családegyesítést akar a megszálló muszlim hadaknak egy hígagyú brüsszelita

Fontos, hogy a következő hosszú távú uniós költségvetés részeként az Európai Unió létrehozza a Menekültügyi és Migrációs Alapot, amelynek révén "fenntartható migrációs politikára", illetve "a migráció legális csatornáinak létrehozására" próbál kísérletet tenni – jelentette ki Miriam Dalli máltai szociáldemokrata jelentéstevő Brüsszelben, az alap létrehozásáról folyatott parlamenti bizottsági vitában kedden.

Hírdetés

A képviselő az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) vitájában hangsúlyozta, hogy az unióba irányuló migráció magas szintje 2015-ben az uniós menekültügyi rendszer súlyos hiányosságaira mutatott rá.

A leginkább érintett tagállamok a mai napig nehézségekkel küzdenek, mivel a gyakorlatban "a szolidaritás és a méltányos felelősségmegosztás elvét sem megfelelően alkalmazzák".

Mint hangsúlyozta, "nincs elég Európába vezető biztonságos útvonal", amely a "védelemre szorulók" számára megvalósítható alternatívát kínálna a kockázatos illegális utak helyett. Véleménye szerint arra kell ösztönzi a tagállamokat, hogy "vegyék figyelembe a fennálló lehetőségeket, különösen azokat, amelyek választ adhatnak a gazdasági és társadalmi igények által előidézett kölcsönös kihívásokra".

"Célunk, hogy az alap létrehozásával a migráció, az illegális bevándorlás és az integráció kihívásaira megoldást találjunk. Előadóként azt próbálom elérni, hogy ezen célokat elérjük" – fogalmazott.

Mint hangoztatta, az Európába érkezőknek "megfelelő fogadásra, segítségnyújtásra, valamint méltányos és hatékony menekültügyi eljárásokhoz való hozzáférésre" van szükségük. E tekintetben úgy vélte, "több szolidaritásra van szükség" a védelem biztosítása érdekében, egyebek közt a hatékony és gyors családegyesítésen és áthelyezésen keresztül.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »