Megfejtették a Bermuda-háromszög rejtélyét?

Amerikai kutatók azt állítják, hogy megtalálták a választ a Bermuda-háromszög rejtélyére.

A Bermuda-háromszög, vagy más néven az Ördög-háromszöge a Bermuda szigetét Miamival és Puerto Ricóval összekötő háromszög által határolt terület az Atlanti-óceánon, amely repülőgépek és hajók különös eltűnéséről vált ismertté.

A legendát 1950-ben E. Johnson a Sandra teherhajó estéről szóló cikke teremtette meg és 1964-től, Vincent Hladis cikkcíme után nevezik a területet Bermuda-háromszögnek.

A Science Channel természettudományos csatorna legújabb dokumentumfilmjében a terület fölött lebegő felhők érdekes összetétele került fókuszba, mivel a meteorológusok szerint ezek a képződmények állhatnak a rejtélyes eltűnések hátterében.

A kutatók szerint a hatszögletű felhők 30-80 kilométer széles réteget képeznek víz fölött, és leszoríthatják a szelet a víz felszínére, mely ezáltal sokkal erőteljesebben süvít.

Hírdetés

 
“Ezek a hatszögletű képződmények lényegében légi bombák, melyek mikro-kitörések útján képződnek. A felhők aljától az óceán felé nyomják a levegőt, és hatalmas hullámokat hoznak létre ” – magyarázta a folyamatot Dr. Randy Cerveny, az arizonai egyetem oktatója.
 
A meteorológusok teóriáját sok szakember megkérdőjelezte, egyesek úgy gondolják, hogy a kutatók nem mikro-kitöréseket látnak az égben, mások pedig az eltűnt hajók és repülők viszonylag kis számára hivatkoznak. A kételkedők szerint egy ilyen hatású, tartós felhőréteg alatt nem csupán néhány hajó és repülő tévedt volna el az elmúlt 50 év alatt, hanem megszámlálhatatlan.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »