Megették Trumpot? – NYT: váratlan fordulat – maradnak a Moszkva-elleni szankciók

Megették Trumpot? – NYT: váratlan fordulat – maradnak a Moszkva-elleni szankciók

THE NEW YORK TIMES

Magyar idő szerint hajnali 3:17-kor jelentette a vezető amerikai lap az elnök megdöbbentő fordulatait ezzel a címmel: „Trump magáévá teszi Obama külpolitikájának tartóoszlopait”.

A cikk így kezdődik: „Trump elnök, miután azt ígérte, radikálisan szakít Barack Obama külpolitikájával, a korábbi kormány stratégiájának egyes fő oszlopait ölelte át, beleértve azt,  hogy figyelmeztette Izraelt a telepek építésének korlátozására, követelve, hogy Oroszország kivonuljon a Krím-félszigetről, iránt pedig ballisztikus rakétakísérletei miatt szankciókkal fenyegette”.

Hírdetés

„Az ENSZ-ben Nikki R. Haley amerikai nagykövet kijelentette, az Egyesült Államok nem szünteti meg szankcióit Oroszország ellen, ameddig az nem állítja meg Ukrajna destabilizálását és nem vonja ki csapatait a Krími-félszigetről.

/Megjegyzés: Izrael ügyében Trump azután fordult, hogy a jordán királlyal tárgyalt, aki mondta neki, az amerikai nagykövetség átköltöztetése a megszállt Jeruzsálembe vörös vonal és ez esetben Amman, valamint az arab államok megszakítanák az USA-val diplomáciai kapcsolataikat. Megjegyzés a megjegyzésben: ami nagyon jó lett volna az egész világnak, mert az Egyesült Államok hatalma tovább gyengült volna. Az orosz szankciók ügyében a fordulat kulcsfontosságú és az egészen egyértelműen érinteni fogja a magyar-orosz kapcsolatokat is. Ami Iránt illeti: a jelek szerint Trump e tekintetben továbbra is az Iránnal megszállott izraeli lobbi nyomása  alatt evez./

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »