Megérte Karácsony Gergelynek több mint 105 millió forintért hirdetnie a Facebookon saját magát?

Megérte Karácsony Gergelynek több mint 105 millió forintért hirdetnie a Facebookon saját magát?

S nemcsak azért, mert tegnap ideiglenesen leállt a techóriás szolgáltatása, hanem például amiatt is érdekes a címben hivatkozott kérdés, mert végsősoron Dobrev Klára nyerte az előválasztás első fordulóját – miközben a DK jelöltje csak a harmadát költötte Facebook-hirdetésekre. 

Arról már az Alfahír is közölt több anyagot, hogy Karácsony Gergely a többiekétől eltérő kampánystratégiát választott, és nem az emberekkel való személyes kapcsolatfelvételre, hanem a közösségi médiatérben való szereplése tette a hangsúlyt.

Ám, ha egy politikus meg akarja spórolni az országjárást, ahhoz nagyon sok pénz kell. 

A Facebook Hirdetéstár-jelentése alapján kiderül, hogy az MSZP-P-LMP jelöltje az elmúlt három hónapban több mint 105 millió forintból kampányolt a Facebookon. Több mint kétszer annyi pénzt költött magára, mint a többiek összesen.

S mivel ez nem egy hivatalos országgyűlési választás volt, így azzal sem kell elszámolnia, honnan és kitől volt ennyi pénze Karácsony Gergelynek a kampányára.

A miniszterelnök-jelöltek hirdetései

Hírdetés

Facebook Hirdetéstár-jelentés

Egyébként a 444.hu mai gyűjtése emellé hozzáteszi, Karácsony Gergely az előválasztásra készülve több mint 2000 hirdetést vásárolt ezért a jókora összegért, ami szintén jóval több, mint amennyiért bármelyik másik jelölt hirdetett. Egyébként a portál gyűjtése alapján az előválasztás hetében is úgy szórta a milliókat a főpolgármester, mintha nem lenne holnap.

E szerint a lista:

  • Karácsony Gergely: 32 704 609 forint
  • Dobrev Klára: 10 340 754 forint
  • Jakab Péter: 3 149 156 forint
  • Márki-Zay Péter: 931 112 forint
  • Fekete-Győr András: 626 196 forint

  • Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »