Megérte az újraválasztás – Ursula von der Leyen a világ legjobban fizetett politikusai között

Megérte az újraválasztás – Ursula von der Leyen a világ legjobban fizetett politikusai között

A legtöbbet kereső politikusok idei top 10-es listáján ott van Olaf Scholz és Joe Biden is, ám az Európai Bizottság régi-új elnöke sem panaszkodhat. 

A Mandiner figyelt fel rá, hogy a politikusok kereseti listáját a szingapúri miniszterelnök, Lawrence Vong vezeti. Vong május közepe óta van hivatalában, de a rövid idő ellenére is ő a világ legjobban fizetett politikusa: 1,6 millió dollárt vihet haza évente, nem számolva a bónuszokat, illetve egy komplett 13. havi fizetést.  

Hírdetés

Az ezüstérem Hongkong vezetője, John Lee nyakába került – ő „mindössze” 695 ezer dollárt utaltat a számlájára, a harmadik helyen azonban már egy európai áll, mégpedig Svájc miniszterelnöke, Viola Amherd, aki 530 ezer dollárt keres. 

Ezen a ponton egy kis törés következik be a listában, miután Ursula von der Leyen személyében nem egy ország vezetőjét, hanem az Európai Bizottság elnökét tisztelhetjük 364 ezer dollárért – mostani újraválasztásával még hosszú évekig.  

Ausztria kancellárja, Karl Nehammer 307 000 dollárt kap a munkájáért, a hazájában pedig szintén pocsék politikai eredményeket produkáló Justin Trudeau kanadai miniszterelnöknek a kilencedik hely jött össze 292 ezer dollárért. Új-Zéland vezetője, Christopher Luxon a tizedik 288 ezer dollárral.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »