Megerőszakolhattak egy három éves kisfiút

A rendőrség nyomoz az ügyben, egyelőre nincs gyanúsított.

Megerőszakolhattak egy három éves kisfiút Norvégiában, Stavanger menekültügyi központjának közelében január 6-án – írja a The Local. A beszámoló szerint az állítólagos nemi erőszak a tábor egy közös helyiségében történt, a rendőrséget este tíz óra körül riasztották a helyszínre. A kisfiút a mentők ellátták és édesanyjával együtt a helyi egyetemi kórház gyermekosztályára szállították.

A stavangeri rendőrkapitány nem zárta ki, hogy több elkövetője is lehet az esetnek. Egyelőre nincs gyanúsított – tette hozzá Bjørn Kåre Dahl a Stavanger Aftenblad napilapnak, a The Local cikke szerint.

„Kiderítjük, hogy mi történt. Ha az, amitől tartunk, akkor ez nagyon komoly ügy. Mindenesetre még semmit sem tudunk biztosan” – jelentette ki Dahl. Elmondta, a kisfiút és több más személyt is kikérdeztek az ügyben.

Hírdetés

Vizsgálják a mintákat

Bűnügyi technikusok is dolgoztak a helyszínen, a begyűjtött mintákat elküldték a közegészségügyi intézetbe vizsgálat céljából, ahol többek között DNS-minták után kutatnak a szakemberek – közölte a rendőrkapitány.

A menekültügyi központ szóvivője az NTB norvég hírügynökségnek elmondta, felhívták őket január 6-án az eset kapcsán valahonnan a központon kívülről, de a hívásról ennél többet nem árult el. Azt hozzátette, sok alkalmazottjuk van, egészségügyi dolgozók és biztonsági személyzet is, de senki nem látott semmit. Amint beérkezett hozzájuk a hívás, azt továbbították a rendőrségnek, akik a helyszínre siettek – közölte.

A menekültügyi központnak 781 lakója van, férfiak, nők és gyerekek vegyesen, a hírek szerint a megerőszakolt kisfiú és családja is közéjük tartozik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »