Megerősítette első helyét az FK Csíkszereda (Labdarúgás, 2. Liga)

Megerősítette első helyét az FK Csíkszereda (Labdarúgás, 2. Liga)

A csíkszeredai csapat újabb sikerével megerősítette első helyét a másodosztályú labdarúgó-bajnokság táblázatában. Ilyés Róbert csapata tegnap hazai pályán 2–0-ra diadalmaskodott az előző idényben még az élvonalban szereplő FC U Craiova felett a 11. fordulóban. A Hargita megyei együttes szerdán 18 órától a Galaci Oțelul otthonában lép pályára a Román Kupa csoportkörének első játéknapján.

A házigazdák a kezdő sípszó után magukhoz ragadták a kezdeményezést, többet birtokolták a labdát, egyre nagyobb nyomást helyeztek a nemrég vezetőedző-cserén átesett ellenfelükre, amelytől múlt héten távozott Marius Croitoru, miután közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal. A Csíkszereda mezőnyfölénye a 29. percben érett góllá, Bloj Erwin beadása után az olténiai védők röviden szabadítottak fel, ezt kihasználva Babati Benjamin kilőtte a bal alsó sarkot (1–0). A folytatásban mindkét alakulat igyekezett a saját stílusában érvényesülni, azonban egyik kapu sem forgott veszélyben, így Ilyés Róbert legénysége előnnyel vonulhatott a szünetre. A fordulást követően nem sokat változott a játék képe, bár a vendégek próbálkoztak az egyenlítéssel: a 72. percben egy szöglet után Idris Bounaas a keresztlécet találta el. A második félidőben kevés lehetőséget dolgozott ki a hazai gárda, ám mégis sikerült növelnie az előnyét. A ráadásban egy szabadrúgás után ismét tévedett a Craiova védelme, a csereként beállt Csürös Attila pedig laposan a jobb alsóba továbbított, ezzel eldöntve a mérkőzést. Az FK Csíkszereda az idényben kilencedszer ünnepelhetett győzelmet, a piros-fekete mezesek korábban még sosem nyertek az FC U Craiova ellen, ezt megelőzően két döntetlen és egy vereség volt a mérlegük.

Hírdetés

Eredmény, másodosztályú bajnokság, alapszakasz, 11. forduló: FK Csíkszereda–FC U Craiova 2–0 (gólszerzők: Babati Benjamin 29., Csürös Attila 90+1.). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »