Megérkeztek a szlovák rendőrök

Magyarországra ma 50 szlovák rendőr érkezett, akik a szerb–magyar határszakasz védelmi feladataiban segítenek magyar kollégáiknak.

Az egyenruhásokat a belügyminiszter fogadta Budapesten. Pintér Sándor elmondta, hogy a szlovák egyenruhások azért érkeztek hazánkba, mert a visegrádi négyek megállapodást kötöttek egy közös rendőri egység kialakításáról a zöldhatárok védelmére. A szlovák rendőrök csoportja érkezett meg elsőként, de hamarosan Csehországból és Lengyelországból is érkezik majd segítség a határra. „Az országok vezetői példát mutattak összefogásból. Kérem Önöket, hogy a magyar kollégákkal közösen mutassák meg ezt az összefogást a gyakorlati feladatok végrehajtása során” – fogalmazott Pintér Sándor belügyminiszter.

Hírdetés

A kormányszóvivő ugyanitt arról beszélt, hogy a határ déli szakaszain tett határvédelmi intézkedéseknek köszönhetően mára mindössze egy-két tucatra esett vissza a Magyarországra beérkező illegális bevándorlók száma. „A déli határzár jól működik, sikeresen működik, beteljesíti azt a feladatát, amelyet a kormány szánt neki, effektíve és gyakorlatilag is megakadályozza az illegális bevándorlást Magyarországon. Egy-két tucatnyi ember jön már csak át sikeresen ezeken az akadályokon, akiket természetesen szintén azonnal elfognak. Ellenük, illetve velük szemben a most már hatályos, új és szigorú törvények szellemében járunk el” – szögezte le Kovács Zoltán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »