Megérkezett Magyarországra Adolf Hitler

Megérkezett Magyarországra Adolf Hitler

Október 6-tól már a magyar mozikban is vetítik a Nézd, ki van itt című német filmet, amelyben Adolf Hitler a XXI. században támad fel. A film Timur Vermes újságíró és regényíró azonos című regényéből készült.

A történet szerint 2011 nyarán Berlin közepén egy üres telken találja magát Adolf Hitler. Nem tudja, hogy került korunkba, de még inkább elborzasztja, amit talál: demokrácia, rengeteg külföldi, és egy női kancellár.

„Ebben az új világban, a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd a televízióban. Vajon hogyan reagál a társadalom, a média, a német „utca embere” a 21. század kihívásai, a menekültválság és a szélsőséges gondolatok térnyerésének idején a múltból jött idegen robbanásszerű népszerűségre, akit úgy hívnak: ADOLF HITLER. A társadalomnak görbe tükröt tartó, abszurd történetben Hitler nemcsak végtelenül komikus figura, de ijesztően valóságos is. Meghűl az ereinkben a vér, hogy milyen könnyen megtalálja a helyét egy cinikus, gátlástalan világban, ahol a demagógia, a nézettségi adatok és a like-gombok nyomogatása vezérli a közéleti cselekvést”

Hírdetés

– olvasható a film tartalomleírása.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »