Megérkezett a Jónak lenni jó! árverésére felajánlott Ikarus busz az MTVA gyártóbázisára

Megérkezett a Jónak lenni jó! árverésére felajánlott Ikarus busz az MTVA gyártóbázisára

Már a közmédia Kunigunda úti székházánál parkol a MÁV-VOLÁN-csoport jóvoltából licitre bocsátott, Ikarus gyártmányú, 263-as típusú autóbusz. A Jónak lenni jó! adománygyűjtő akció támogatására felajánlott járművet a Duna műsorvezetője, Fodor Imre kísérte az utolsó néhány méteren.

Igazi járműritkaság érkezett december 8-án az MTVA parkolójába: a Volánbusz egy, a személyszállítási közszolgáltatásból nemrégiben kivont autóbusza. A járművet a közmédia műsorvezetője, Fodor Imre fogadta, a Duna Család-barát című műsora élőben közvetítette a megérkezés pillanatait. A tévés nagy rajongója a „retró életérzésnek”, ezért örömmel vette, hogy nemcsak a Csináljuk a fesztivált! házigazdájaként utazhat vissza a múltba, hanem a buszban ülve is. Hasonló élményt ígér a szombat esti showműsor online játékának nyereménye: december 10-ig még lehet játszani az 50 ezer Ft értékű Budapest Retro Élményközpont-utalvány egyikéért.

Az 1999-ben forgalomba helyezett, Ikarus gyártmányú, 263-as típusú autóbusz forgalomképes, 2024 júniusáig érvényes műszaki engedéllyel rendelkezik.

Az aukcióra bocsátott példány egyike a magyar autóbuszgyártás ikonikus Ikarus 200-as sorozatának, amely a gyűjtők körében jelentős érdeklődésre tarthat számot. A típusból jelenleg már csak kilenc darab van a Volánbusz aktív állományában, így a jármű igazi ritkaságnak számít az utakon. A licitre ajánlott járművet az egykori Szabolcs Volán kötelékében használták, honállomása Kisvárda, majd Vásárosnamény volt. A busz színezése is az egykori megyei autóbusz-társaság arculatát tükrözi.

Hírdetés

A MÁV-VOLÁN-csoport az Ikarus busz mellett fix áron, 250 ezer forint értékben ajánlotta fel a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasútja egyik ikonikus mozdonyának részletpontos makettjét. A felajánlás része továbbá egy szalonkocsis élményutazás a Gyermekvasúton.

Árverésére további tárgyakat már nem lehet felajánlani. A közmédia egész napos műsorfolyamában, december 17-én lehet a tárgyakra licitálni, amely a hirado.hu Facebook-oldalán is követhető.

Jónak lenni jó! jótékonysági akció idei kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítványa, amelynek célja a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztése. Az egyedi tárgyak megvásárlásán túl a 13600-as adományvonalon a 04-es kód megadásával – illetve sms-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra – 500 Ft-tal is lehet segíteni az akciót.

Jónak lenni jó! – december 17-én egész napos műsorfolyam a közmédia csatornáin.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »