Megemelt pótlékot kapnak a sürgősségi osztályon dolgozók közül a katonák

Megemelt pótlékot kapnak a sürgősségi osztályon dolgozók közül a katonák

A sürgősségi betegellátást nyújtó osztályon szolgálatot teljesítő egészségügyi tisztek, altisztek és a legénységi állományú katonák fokozott igénybevételi pótlékra jogosultak.

A pótlék óránkénti mértéke a 14 és 22 óra közötti munkavégzés esetén 2600 forint, a 22 és 6 óra közötti munkavégzés esetén 4000 forint – derül ki a Magyar Közlönyben közzétett miniszteri rendeletből.

Hírdetés

A január 1-jétől hatályos rendelet szerint ha az egészségügyi szakdolgozó sürgősségi betegellátást nyújtó osztályon látja el munkaköri feladatait, az éjszakai pótlékra, az éjszakai műszakpótlékra és a délutáni műszakpótlékra nem jogosult, viszont sürgősségi betegellátási műszakdíjra igen.

A kötelező ügyeletének alapdíja az egészségügyi munkakörű katona esetében 4200 forint – írja az mfor.hu. Az ügyeleti feladatok progresszivitási szintje és szakmai különbözősége alapján ügyeleti kiegészítés is jár, amelynek óránkénti mértéke az ügyeleti alapdíj 15, 30 vagy 45 százaléka. A heti pihenőnapon és a munkaszüneti napon ellátott ügyeletért az ügyeleti díj 20 százalékkal magasabb összegben jár. A készenléti díj óránkénti mértéke az ügyeleti díj 30 százaléka.

Ha a katona sürgősségi betegellátást nyújtó osztályon teljesít szolgálatot, akkor sürgősségi betegellátási műszakdíjra jogosult. Ennek mértéke 14 és 22 óra között óránként 3500 forint, 22 és 6 óra közötti munkavégzés esetén óránként 6000 forint. Az egészségügyi szakdolgozó sürgősségi betegellátási műszakdíja 14 és 22 óra közötti munkavégzés esetén óránként 2600 forint, a 22 és 6 óra közötti időszakra 4000 forint.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »