Megelőzte eladásban a Teslát a kínai BYD

Megelőzte eladásban a Teslát a kínai BYD

A tavalyi év végére a kínai BYD vált a világ legnagyobb teljes mértékben akkumulátoros meghajtású elektromos autó gyártójává, megelőzve a Teslát – közölte statisztikai adatokra hivatkozva az eurasiacenter.hu.

A shenzeni autógyár 2023 október és december között rekordmennyiségű, 526 409 teljesen elektromos autót adott át a vásárlóknak, ami 22%-os növekedés az előző negyedévi 431 603 darabhoz képest, amikor is alig maradt el a Tesla 435 059 eladott darabjától – írták.

A számok azt mutatják, hogy a BYD a tavalyi év utolsó negyedévében teljesített eladásaival mintegy 41 ezer eladott „tisztán” elektromos autóval lekörözte a Teslát, amely ugyanebben az időszakban 484 ezer elektromos gépkocsit szállított le a vásárlóinak.

Hírdetés

A portál megállapította: rendkívüli, gyakorlatilag példa nélkül áll a kínai gyártású elektromos autók előretörése az ázsiai, illetve az európai piacokra is.

A BYD, Kínán kívül – amely ma már a világ legnagyobbjának számít az elektromos autók piacán – tavaly Thaiföldön, Szingapúrban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Izraelben, Brazíliában és Svédországban szerezte meg a piacvezető szerepet.

A BYD-t 1995 februárjában alapították, és több mint 20 évnyi gyors növekedés után a vállalat több mint 30 ipari parkot hozott létre világszerte, és jelentős szerepet játszott az elektronikával, autókkal, új energiákkal és vasúti tranzittal kapcsolatos iparágakban.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »