Megelőzte a kormánypártokat a Jobbik

Vona Gábor frakcióvezető és képviselőtársai csütörtökön három javaslatot is benyújtottak: az első egy Alaptörvény-módosítás, amely lehetővé tenné veszélyhelyzetben a határ katonai erővel történő lezárását „bizonyos személyeknek az országba történő bejutása megakadályozása céljából”.

A második a büntető törvénykönyv módosítása, amely bűncselekménnyé nyilvánítaná a jelenleg szabálysértésnek számító illegális határátlépést; alapesetben egy év szabadságvesztéssel fenyegetné, de súlyosbító körülmény lenne a csoportos elkövetés, illetve ha felfegyverkezve vagy „dolog elleni erőszakkal”, például a kerítés átvágásával követik el. Utóbbi két esetben a büntetés elérhetné az öt évet is.

Hírdetés

A jobbikos csomag utolsó eleme a menedékjogról szóló törvényt módosítaná: nem lehetne elismerni menekültként azt, akit jogellenes határátlépés miatt kiutasítottak az országból. Mindezek következménye az lenne, hogy lényegében csak annak lenne elméleti esélye a menedékjogra, aki szabályosan, a határátkelőn jelentkezik a magyar hatóságoknál.

Hunhír.info – VS.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »