Megelégelték az iskolai horrorkaját a szentesi szülők

Megelégelték az iskolai horrorkaját a szentesi szülők

Nem hiába fogtak tiltakozásba, menüt vált a konyha.

A szentesi iskolások, óvodások szülei panaszok tömegét zúdították a szentesi központi konyhára, mondván, amit közétkeztetés címén művelnek, az kívül esik az elfogadható kategórián – tudósít a Délmagyar.hu.

A szülők egy internetes petíció mögé sorakoztak fel, kérve a városvezetés segítségét az ügyben. Egyes gyerekeknek az ételek ehetetlenségével van bajuk, másoknak a megjelenésével, így nyilván olyanok is akadnak, akik mindkettő miatt éhesen mennek haza az iskolából.

Hírdetés

A Facebookon nemrég fotók is megjelentek az ételekről, illetve sokkal inkább arról, hogy azoknak a valóságban hogyan kellene kinézni.

Az ügyben megszólalt Nyári János mesterszakács, 2016 óta konyhavezető is: a tálalókonyhákat nem áll módjában ellenőrizni.

„A tálalókonyhákat nem mi igazgatjuk, így nem is ellenőrizhetem. Már kértem az intézményvezetőket, hogy engedélyezzék ezt. Amikor ta­valy voltak kint a Nébihtől ellenőrizni ezeket a konyhákat, ők is nagyon sok problémát fedeztek fel” – mondta. Ígérete szerint változásokat eszközölnek a menüben a panaszok megszűnése érdekében, illetve felajánlotta a panaszos szülőknek, hogy tegyenek látogatást a központi konyhán, hogy szembesüljenek vele, náluk milyen állapotban van az étel, amit később az intézményekbe kiszállítanak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »