Megelégelték a kérdéseket, kicsavarták a mikrofont a Hír TV riporterének kezéből

Megelégelték a kérdéseket, kicsavarták a mikrofont a Hír TV riporterének kezéből

Az ütemezett költségekkel magyarázza Tállai András azt, hogy a mezőkövesdi sportszálló a tervezett többszörösére drágul. A helyi klub elnöki teendőit ellátó államtitkár a városban hajlandó lenne megmutatni a projekt költségvetését. A szállóra kiírt közbeszerzésben nem szerepel, hogy a 45 szobás épület több ütemben épülne fel.

Tállai András adóügyi államtitkár 2014 óta új stadionban szurkolhat csapatának. Az arénához 45 szobás sportszálló is dukál a Matyóföld szívében. Eredetileg nettó 500 millió forintra becsülték a költségeket, amelyeket a futballklubnak felajánlott céges adóforintokból álltak volna. A beruházás tavaly nyáron megdrágult, de akkor még csak 70 millióval. Decemberre az ár már 900 millióval kúszott fel. A többletköltségekből 500 millió forintot a kormány átvállalt.

„Jöjjön el Mezőkövesdre, odaadjuk Önnek a költségvetést, a műszaki ellenőr jelentését” – mondta riporterünknek az államtitkár.

Hírdetés

Tállai András a háromszoros költségeket azzal magyarázta, hogy a hotel több ütemben épül. „Hogyha Ön tudja azt, hogy egy szállodának a költségvetése mennyi, akkor nem gondolhatta azt, hogy 500 millió forintból egy sportszállót egy 45 ágyas sportszállót föl lehet építeni. Tehát az eredeti költségvetése ennek a sportszállónak akkor is annyi volt, az hogy több szakaszban van a közbeszerzése, ez pedig a beruházónak a jogszerű döntése” – magyarázta.

Tállai András munkatársa egy idő után megelégelte a Hír TV kérdéseit az államtitkár sajtótájékoztatóján.

A sportszállóra a mezőkövesdi futballklub 2015 augusztusában írta ki a közbeszerzést, a hirdetményben nincs szó arról, hogy a hotel több ütemben épülne fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »