Megégett a műtőasztalon egy páciens egy bukaresti kórházban

Nyomozást indított a rendőrség a sajtóban nyilvánosságot kapott ügyben, amely szerint egy nő állítólag égési sérüléseket szenvedett a műtőasztalon, a Floreasca kórházban – jelentette be szombaton a bukaresti rendőr-főkapitányság.
A rendőrség hangsúlyozza, hogy mindeddig senki nem nyújtott be panaszt az ügyben. Victor Costache egészségügyi miniszter szombaton hozta nyilvánosságra, hogy elküldi a Floreasca kórházba a minisztérium ellenőrző testületét annak a nőnek az ügyében, aki állítólag égési sérüléseket szenvedett a műtőasztalon, teste 40 százalékán. Az incidenst Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője tárta a nyilvánosság elé.

Hírdetés

Az USR-s képviselő által a Facebookon megosztott információk szerint a rákban szenvedő pácienst Mircea Beuran sebész „gyújtotta fel” a műtőasztalon.

Ungureanu beszámolója szerint a baleset akkor történt, amikor a sebész rossz szert használt a bőrfelület fertőtlenítésére, és az elektrokauterrel (elektrosebészeti eszköz) érintkezve a páciens bőre és a szerrel átitatódott steril mező lángra lobbant.

Ungureanu megosztotta a közösségi oldalon a kórház két asszisztensnőjének az írott nyilatkozatát is, melyek szerint a lángoló pácienst egy vödör vízzel oltották el. Egy orvosi asszisztens nyilatkozatára hivatkozva a politikus azt állította, hogy a kórház vezetősége és a közegészségügyi igazgatóságtól érkezett ellenőrző csapat megpróbálta eltussolni az ügyet és nem kértek írott nyilatkozatot Mircea Beuran sebésztől.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »