Megduplázhatják képviselőik számát a radikális jobboldali pártok az Európai Parlamentben

Csaknem megkétszerezhetik képviselőik számát az Európai Parlamentben a májusi választás révén a szélsőjobboldali pártok, míg a középjobb konzervatívokat és a szociáldemokratákat nagy veszteségek érhetik – ismertette a Bild című német lap szombaton egy közel 10 ezer főn alapuló véleményfelmérés eredményét.

A kérdezők hat ország – Németország, Ausztria, Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és Franciaország – polgáraitól tudakolóztak február végén és március elején.

Hírdetés

A válaszok azt mutatják, hogy a Nemzetek és Szabadság Európája nevű euroszkeptikus pártszövetség a jelenlegi 37-ről 67-re gyarapíthatja képviselői számát.

A kereszténydemokrata-konzervatív erőket tömörítő Európai Néppárt várhatóan 43 helyet veszít, és be kell majd érnie 174-gyel. A szociáldemokraták frakciójának 45-tel kevesebb képviselője lehet a jelenleginél, 141-re csappanna meg a létszámuk. A liberális frakció ugyanakkor jókorát erősödhet: 33 hellyel 101-re gyarapíthatja képviselői számát. A Zöldek 8 képviselői helyet veszíthetnek, 44 küldöttjük lehet – ismertette a Bild az eredményt.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »