„Megdöbbentünk és megijedtünk, tartunk a bevándorlóktól”

„Megdöbbentünk és megijedtünk, tartunk a bevándorlóktól”

Örülnénk neki, ha az illegálisan bevándorlók mozgását korlátoznák, az itt élők véleménye szerint a 2012 előtti szabályok visszaállításával újra zárttá kellene tenni a migrációs táborokat – hangoztatta Tessely Zoltán, Bicske országgyűlési képviselője (Fidesz–KDNP) szombati sajtótájékoztatóján.

Tessely Zoltán reményét fejezte ki, hogy a kormány – az általa is helyesnek és az egyetlen felelős döntésnek tartott – biztonsági határzár mellett további szigorú intézkedésekről fog dönteni Magyarország lakossága és a Bicskén élő emberek érdekében. Hangsúlyozta, hogy az illegálisan bevándorlók veszélyt jelentenek közbiztonsági szempontból, márpedig a Fejér megyei városban is működik évtizedek óta egy migrációs tábor. Példaként említette, hogy néhány nappal ezelőtt egy ottani hipermarketben egy illegálisan bevándorló „nézőpontjának nagyobb nyomatékot adva” kést rántott. „Megdöbbentünk és megijedtünk, tartunk a bevándorlóktól, és féltjük hozzátartozóinkat, gyermekeinket, főleg a fiatal lányokat” – fogalmazott.

A képviselő kiemelte, hogy a bevándorlók láthatóan nem hajlandók a törvényeket betartani, eleve törvényellenesen lépnek be az ország területére, majd nem hajlandók együttműködni a hatóságokkal. Megemlítette, hogy Bicskén a bevándorlók besurrannak a házakba, a boltokban rendszeresen lopnak, a buszokon agresszív a magatartásuk a buszvezetőkkel és az utastársakkal szemben.

Nem visel el több terhet a város

Tessely Zoltán jelezte, hogy a 12 000 fős Bicskén a migrációs tábor eredeti kapacitása 462 fő volt, ez mára 350 főre módosult, miközben jelenleg 1100 migráns tartózkodik az intézményben. Összehasonlításul megemlítette, hogy az 5700 fős Vámosszabadiban 400 fő, míg a 205 000 lakosú Debrecenben 1600 migráns van jelenleg.

Hírdetés

Hangsúlyozta, hogy a város több terhet nem visel el, pedig „a határainkon szombaton is 1000 illegális határátlépőt állítottak meg”. Úgy véli, az illegálisan bevándorlók zöme nem menekül semmi elől, hanem jelentős anyagi áldozatot sem kímélve a jobb élet reményében indult útnak. Szerinte nem véletlen, hogy tíz menekültstátus iránti kérelemből kevesebb mint egyet nyújt be valós veszélyben lévő ember. „Igazságtalannak tartjuk, hogy amíg ezek az emberek be akarnak csapni bennünket, addig hónapokon át mindenféle jogalap nélkül a mi költségünkre élnek itt, rajtunk élősködnek” – mondta.

Tessely Zoltán kijelentette, hogy meg kell védeni Magyarországot a kontroll nélküli népvándorlástól. Méltatta, hogy a miniszterelnök „jól tárgyalt”, így nem vonatkozik az országra az EU kvótákról szóló döntése.

Folyamatos a határsértők ellátása

Folyamatos és megfelelő az elfogott határsértők ellátása – tájékoztatta közleményében szombaton a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t. A röszkei idegenrendészeti előállítóban szombaton 9000 zsemle, 150 kilogramm pulykamellfelvágott, 15 kilogramm margarin, 200 kilogramm tartós kenyér, 600  konzerv, valamint 6000 palack félliteres ásványvíz áll rendelkezésre az előállítottak élelmezésére. A kisgyermekek számára a megfelelő mennyiségben biztosítva van a bébiétel, valamint a tej is.

„Egyes médiatartalom-szolgáltatók riportnak feltüntetett híreszteléseivel ellentétben az illegálisan bevándorlók ellátása folyamatos és megfelelő, nincs fogytán sem az élelmiszer, sem a víz a röszkei idegenrendészeti előállítóban. Az ezzel ellentétes közléseket a rendőrség szándékos hangulatkeltésnek tekinti” – áll a közleményben.

A megfelelő mennyiségű és minőségű élelmezési és egészségügyi ellátásban fennakadás nem volt, nincs, és nem is lesz – tudatta a rendőrség. Pénteken 1087 határsértőt – köztük 159 gyermeket – tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »