Megdöbbentő új hírek II. Erzsébet haláláról

Meghalt II. Erzsébet brit királynő, aki 70 évig uralkodott.  A királynő halálát magyar idő szerint este fél nyolckor jelentették be, de biztos, hogy órákkal korábban meghalt, Liz Truss miniszterelnököt ugyanis már két órával korábban értesítették. Sok jel utal azonban arra, hogy a királynő már londoni idő szerint 13 órakor (magyar idő szerint délután kettőkor) halott volt, a bejelentéssel azonban meg akarták várni, míg a családtagok odaérnek.

A BBC One, a közszolglati adó főcsatornája magyar idő szerint 13.39-kor szakította meg adását, és kezdte sugározni a BBC News adását.

Nem sokkal később a műsorvezetést átvette a rangidős hírműsorvezető, Huw Edwards, aki – mint sokan felfigyeltek rá – fekete zakóban és fekete nyakkendőben ült a stúdióba, ami csak akkor szokásos viselet a BBC-nél, ha a királyi család valamelyik tagja meghalt.

Kép

Hírdetés

Liz Truss miniszterelnök hivatala este megerősítette, hogy a miniszterelnököt délután fél ötkor (magyar idő szerint fél hatkor) értesítették a királynő haláláról. Vagyis ezután még két óra eltelt a hivatalos bejelentésig. Alappal feltételezhetjük, hogy egyszerűen meg akarták várni a családtagokat A királynő két fia, András és Edward herceg majdnem másfél órával azután érkezett a balmorali kastélyhoz, hogy a miniszterelnököt már értesítették. A kocsit egyébként Vilmos herceg vezette a reptérről a kastélyig.

Kép

Így egészen más megvilágításba kerül a Harry hercegről készült fotó is, amit sokan úgy értékeltek: a herceg szomorú, hogy nem ért oda időben, és nem tudott elbúcsúzni nagyanyjától.

Valójában a többiek sem tudtak, csak őket megvárták a bejelentéssel, így Harry arcán valószínűleg a csalódottság látszik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »