Megdöbbentő részlet derült ki a veronai busztragédiáról

Megdöbbentő részlet derült ki a veronai busztragédiáról

Az ügyben pénteken Veronában, a bíróságon folytatódik a tárgyalás, ahová mások mellett beidézték a magyar buszsofőrt is.

A békéscsabai férfit azzal vádolják, hogy ő vezette az autóbuszt, de elaludt a volán mögött, ezért ütközött a pillérnek. Ma délután a tragikus sorsú gyerekek és kísérőjének hozzátartozói, barátai, osztálytársai közösen emlékeznek és gyászolnak a Budapest Emlékkőnél.

Tizenheten haltak meg az éppen ma három évvel ezelőtt történt szerencsétlenségben, amelyben a Verona melletti autópályán a franciaországi síelésből hazatartó iskolásokat szállító magyar autóbusz egy felüljáró pillérjének ütközve kigyulladt.

Hírdetés

Az egyik áldozat, egy 15 éves fiú anyja a Blikknek arról beszólt, hogy szerinte ez a baleset elkerülhető lett volna, a gyerekek ma is élnének, ha az ügyben érintett felelősök becsülettel végzik a munkájukat.

A Blikk melgtudta, hogy a buszsofőrnek a sítáborba indulás előtt egy nappal hosszabbították meg a jogosítványában az orvosi engedélyét. Előtte kórházi, majd háziorvosi, végül üzemorvosi vizsgálaton vett részt. Utóbbi azonban nem szakrendelőben, hanem a lap információi szerint a férfi főnökének az irodájában zajlott, ahol éppen a legfontosabb, a súlyos alvászavarával kapcsolatos leleteit nem mutatta meg az orvosnak. Ebben az állt, hogy a férfi alvása széttöredezett, pusztító oxigénhiányban szenved. A sofőr a rendőrségi kihallgatásán azzal védekezett, hogy elfelejtette magával vinni ezt a papírt a vizsgálatra.

Az ügyben itthon gyanúsítottként hallgatták ki a férfi háziorvosát, aki tudott annak alvászavaráról, mégsem végezte el a sofőr soron kívüli egészségi alkalmassági vizsgálatát.

A tragédiáról korábbi cikkeinket ITT találja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »