Megdöbbentő rendőri jelentések a kölni szilveszteri erőszakról

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a kölni szilveszteri zavargásokról, amikor is mintegy ezer főből álló csoport randalírozott és molesztált nőket Köln utcáin szilveszter éjjelén. A szemtanúk egybehangzó állítása szerint a csoport főleg arab és észak-afrikai kinézetű fiatal férfiakból állt.

Az intézkedés alá vont, valószínűleg arab férfiak elképesztően szemtelenek és nagyképűek voltak a rendőrökkel – írja a HVG a német Spiegelre hivatkozva. A német lap internetes oldalán csütörtökön közöltek részleteket a szövegből.

A vezető rendőrtiszt a jelentésben leírhatatlannak nevezte azt, hogy a helyszínen lévő nők, akár egyedül, akár kísérettel voltak, valóságos vesszőfutást éltek át a részeg férfiak miatt. A kölni pályaudvarnál és a környékén lévő tömeget a rendőrség nem tudta befolyásolni, a helyzet kaotikus és szégyenteljes volt.

Az egyenruhások síró, zavarodott, megfélemlített járókelőkkel találkoztak, köztük nőkkel és lányokkal, akik verésről, lopásról, molesztálásról számoltak be. A rendőrök nem voltak elegen, túl sok minden történt egyszerre, ezért nem tudtak segíteni mindegyik áldozatnak, nem tudták mindenki feljelentését rögzíteni. Arra sem volt lehetőség a helyszínen, hogy őrizetbe vegyék az elkövetőket, sőt, azonosítani sem tudták őket.

Hírdetés

Valamennyi sértett azt mondta, hogy migráns férfiak támadták meg. „Szíriai vagyok, velem barátságosan kell bánnotok! Engem Angela Merkel asszony hívott meg” – ordította a rendőröknek egy férfi. Voltak, akik szemtanúkat fenyegettek meg arra az esetre, ha valamelyik bűnözőre rá mertek volna mutatni.

A helyzet annyira kaotikus volt, hogy a rendőrök attól féltek, súlyos sérültek és halottak is lesznek, ezért döntöttek a helyszín kiürítése mellett. Utána sem állt helyre a rend: több helyen tört ki verekedés, emellett a rendőröket petárdákkal, üvegekkel dobálták. A jelentésben idéztek egy másik rendőrt, aki azt mondta, hogy 29 éve szolgál, de ilyen fokú tiszteletlenséget még soha nem tapasztalt.

Hamburgban és Düsseldorfban is történtek ilyen esetek szilveszterkor, sőt, a friss hírek szerint az ausztriai Salzburgban is.

(HVG.hu)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »