Megdöbbentő mértékben erősödik a fehér öntudat az Egyesült Államokban

Megdöbbentő mértékben erősödik a fehér öntudat az Egyesült Államokban

A George Washington Egyetem felmérése szerint gyors ütemben gyarapszik a fehér felsőbbrendűség híveinek tábora az Egyesült Államokban.

Az egyetem “szélsőséges” mozgalmakkal foglalkozó kutatóprogramjának legújabb felmérései szerint az Egyesült Államokban aktív fehér nacionalisták, „neonácik” szimpatizánsainak tábora gyarapszik, és a rokonszenvezők nagyon aktívak a különböző közösségi médiumokban.

Az egyetem kutatócsoportjának tanulmánya arról számol be, hogy a szupremácia (fehér felsőbbrendűség) híveinek mozgalmait figyelők és támogatók létszáma a Twitteren 2012 óta 22 ezer emberrel gyarapodott, és ez 600 százalékos növekedést jelent. A kutatók megvizsgálták azt is, melyek a hozzászólók kedvenc témái. Kiderült, a legtöbben a “fehérek népirtásáról” tesznek közzé bejegyzéseket, arról üzennek egymásnak, hogy

Hírdetés

a fehér fajt közvetlen veszély fenyegeti a társadalom erősödő diverzifikálódása miatt.

E réteg tagjai gyakran osztanak meg egymással olyan üzeneteket, miszerint csökkennek „a fehérek kilátásai”. A vizsgálat szerint a fehér szélsőségesek nagy arányban támogatják a republikánus elnökjelöltet, Donald Trumpot, rendszeresen hozzászólnak a milliárdos üzletember kampányához, elsősorban az illegális bevándorlással kapcsolatos kérdésekhez. Ugyanakkor maga Donald Trump elhatárolódott a fehér szélsőségesek mozgalmaitól, beleértve a Ku Klux Klant is.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »