Megdöbbentő, hogy miket ajánlanak fel a rászorulóknak

Megdöbbentő, hogy miket ajánlanak fel a rászorulóknak

Sokkoló, hogy egyesek mit értenek adomány és adományozás alatt. A rászorulókat segítő TündérPakk Közhasznú Alapítvány alapítója szinte mindent látott már, de még így is sokszor elámul.

Ha a tudatos adományozásról beszélünk, a pozitív példák mantrázása sajnos nem elegendő. A kiugró negatív példák említése nélkül – legyenek azok bármennyire is mellbevágók – lehetetlen érzékeltetni, hogy egy közhasznú alapítvány munkatársainak és önkénteseinek mivel kell nap mint nap megbirkózniuk. Életük jelentős részét nélkülözni kénytelen családok támogatásának szentelik, minden idejüket arra fordítják, hogy mosolyt csaljanak az elesettek arcára. Ott és azzal segítenek, ahol és amire csak szükség van – hívja föl a figyelmet a TündérPakk Közhasznú Alapítvány.

Ám most képzeljük el, hogy egy nyitásra váró „szeretetcsomag” nem adományt, hanem valójában hulladékot rejt. Vagy még annál is rosszabbat: penészes kabátot, vibrátort, rohadó bakancsot (talpán száraz kutyagumival) és koszos, vérfoltos fehérneműt.

És mindez sajnos többször is megtörtént – írják, hozzátéve, bárcsak túlozhatnának. Ezeket a csomagokat ráadásul egy olyan civilszervezetnek kell saját költségen szortíroznia, kezelnie, tárolnia és elszállíttatnia, amely minden felajánlott forintot ennél csak jobban tudna felhasználni, és csupán egy alig 40 négyzetméteres raktárhelyiségben, limitált ideig tudja tárolni az adományokat.

„Hajmeresztő, hogy sokan úgy gondolják, jót tesznek, míg tulajdonképpen emberszámba sem veszik a rászorulókat.

Hírdetés

Az adományozás nem lomtalanítás, a jótékonysági szervezet pedig nem hulladéklerakó!

Még akkor sem, ha használt holmit adományozunk. Úgy látjuk, hogy empátia és józan ész területén is van még hova fejlődni, és ennek addig is a rászorulók isszák meg a levét” – hangsúlyozta Szomolányi Tímea, a TündérPakk Közhasznú Alapítvány alapítója.

A legfrissebb KSH-adatok szerint Magyarországon 31 238 egyedülálló nő és 3552 egyedülálló férfi nevel 3 vagy még annál is több gyereket. A koronavírus

a magyar társadalom számos egyéb rétegei mellett a rászoruló egyszülős családokat is minden eddiginél kilátástalanabb helyzetbe sodorta,

ezért a TündérPakk Közhasznú Alapítvány is komolyabb figyelmet fordít a támogatásukra és a figyelemfelhívásra.

„Június 1-jéig tart az országos jótékonysági akciónk, amely során szállítási költség nélkül, érintkezésmentesen, csomagautomatákban lehet feladni a rászoruló egyszülős családoknak összeállított Jótett Csomagokat. Az akciót kezdeményező vállalati partnerünkkel alaposan összefoglaltuk a helyes adományozással és a csomagok tartalmával kapcsolatos tudnivalókat is, hogy véletlenül se történhessen meg az a borzalom, amivel nekünk többször is szembesülnünk kellett. Szívből remélem, hogy sok helyesen összeállított csomagot szortírozhatunk június első felében” – tette hozzá Szomolányi Tímea.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »