Megdöbbentő bizonyítékot találhatott a rendőrség a soroksári futónő gyilkosának cellájában

Megdöbbentő bizonyítékot találhatott a rendőrség a soroksári futónő gyilkosának cellájában

A Blikk azt írja, a vagyon elleni bűncselekmények miatt öt éve börtönben ülő, egykori hajléktalan férfi cellájából egy olyan, füzetből kitépett papírfecni lapult, amelyen az áldozat, Kardosné Gyurik Krisztina neve és megölésének dátuma (2013. szeptember 25.) szerepelt.

– Amikor a védencemet meggyanúsították a Soroksáron történt gyilkosság elkövetésével, jegyzőkönyv készült a cellájában és a letétben lévő tárgyakról. Ezek között valóban volt egy összegyűrt lap, amelyen ezek az adatok voltak felírva. Ezen kívül találtak egy naplót, amelynek tartalmát azonban még én sem ismerem. A letétben pedig, ahol a bevonulásakor nála lévő dolgokat őrzik, a négy mobiltelefon mellett egy kötél is volt – mondta el a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd.

Hírdetés

Az már korábban kiderült, hogy a négy mobiltelefon közül az egyik az áldozaté volt.

Végül egy DNS-vizsgálat nyomán találtak közös pontot a hajléktalan férfi és áldozata között. A gyanúsított viszont állítólag azzal védekezett, hogy nem ő bántotta a futónőt, hanem amikor arra járt, egy nővel erőszakoskodó férfinek behúzott egyet, majd tovább biciklizett. Szerinte így kerülhetett a nőre az ő DNS-e is.

A futónőt 2013. szeptember 25-én, futás közben ragadhatta el a férfi, aki megerőszakolta, végül egy kötéllel megfojtotta. R. Szilveszter rablás és betörés miatt a gyilkosság után egy hónappal került rácsok mögé.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »