Megcsapta őt is a Szalon ostora

Neves ballib megmondóember, sztárolva évek óta.

Egyébként az értelmesebbek közül, azaz a valóságot is nézi, nem csak a Párt ukázait. (Semmi személyes érdekeltségem benne: engem régesrég letiltott, a legelső kommentem után.) S ez is lett a veszte: tilos az ukázok ellen menni, hiába minden hűség az alapeszméhez.

A baj persze már korábbi: nem kedvelte soha Gyurcsányt, de ez még belefért, a Szalon ebben megoszlik, fele gyurcsányista – vagy hardkór éljenferis verzióban, vagy szoft verzióban, lásd „okos européer többnyelvetbeszélő szakértő nő” -, fele antigyurcsányista. Ceglédit eddig is utálták a gyurcsányisták, de most a másik fél is megutálta. Ezt azzal érdemelte ki, hogy kapásból negatívan szólalt meg Talpramagyar Péterről, egyszerűen ismertetve a tényeket.

Most Zoli megérezte a saját bőrén az ostort: aki kibeszél, az gyorsan a „Hont-lejtőn” találja magát, melynek vége Schiffer András terepe.

Hírdetés

Ez az egész műsor lényegében erről szól. S hiába a jóbarát másik Zoli, ő védettebb helyzetben van, lévén nyíltan homokos. A mi Zolink peches: még csak nem is homokos, így szabad préda.

Persze, minden körben vannak írott és íratlan szabályok, az ellenoldalon is van ilyen. De a nemzeti oldali megmondóemberei között nagyobb a szabadság, nem túrnak ki embereket csak mert másképp kedvelik a Fideszt. Mert itt pont ez van: Ceglédi ellenség lett, hiába beszél folyamatosan Orbán és a Fidesz ellen.

Vajon mi az oka annak, hogy a „baloldal” ilyen és a „jobboldal” meg nem? Miért sokkal toleránsabb a jobboldal, mint a baloldal?

Én azt hiszem, a legfőbb ok történelmi. A kommunista diktatúra túlsúlya természetes módon ment át liberális – mert Magyarországon a liberalizmus jelenti a baloldalt, bármennyire is abszurd ez – túlsúlyba, így a baloldali megmondóemberek alapélménye az, hogy ők az alap, a szakma, a szabvány, emiatt hatalmuk és túlsúlyuk a világ legtermészetesebb dolga. Azaz ettől bármi eltérés ellenséges cselekmény. Míg a jobboldaliak alapélménye az elnyomottság, a kirekesztettség, tulajdonképpen csak 2010 után kaptak igazán teret, de máig a 2010 előtti reflexek működnek, így minden anti-baloldali megszólalás elfogadott, akkor is, ha az nem illik pontosan a fő narratívába.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »