Megbüntették a német szülőket, mert nem hagyták, hogy a gyereküket mecsetbe vigyék

Megbüntették a német szülőket, mert nem hagyták, hogy a gyereküket mecsetbe vigyék

Komoly pénzbírságot kaptak annak a német iskolás fiúnak a szülei, akik nem akarták, hogy a gyerekük az iskolai program keretében mecseteket látogasson meg.

(888)

Hírdetés

Az eset Észak-Németországban történt, az egyik helyi bíróság szabta ki a bírságot tavaly júliusban. A szülők ebbe nem törődtek bele, megpróbáltak fellebbezni a bírság és az ítélet ellen. Ez azonban nem egyszerű Németországban, ráadásul a schleswigi, magasabb szintű bíróság elutasította a fellebbezést, így a büntetés jogerős.

A tanárok három éve egy iskolai kirándulás keretében akarták az ügyben érintett diákot és osztálytársait a rendsburgi mecsetbe elvinni. A szülők ezen annyira felháborodtak, hogy megtiltották, hogy a gyerekük csatlakozzon a diáktársaihoz. Az eset miatt 50 eurós, azaz kb. 15 ezer forintos büntetést kaptak a szülők, ugyanis a diák több órát is kihagyott a napon, amikor a mecsetbe vitték volna.

A mecsetlátogatások Nagy-Britanniában is egyre népszerűbbek, és ez a szigetországban is komoly botrányokat okoz. Rendszeresek a nézeteltérések a szülők és az iskolavezetők között. Az egyik cornwalli intézményben például az összes diáknak kötelezővé tették, hogy iskolai program keretében mecseteket látogassanak.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »