Megbüntették a Fradi edzőjét – Kubatov úgy kiakadt, hogy átírhatja a sporttörvényt

Megbüntették a Fradi edzőjét – Kubatov úgy kiakadt, hogy átírhatja a sporttörvényt

Tegnap az MLSZ 2 millió forintra büntette Thomas Dollt, a Fradi edzőjét, mert többször is élesen kritizálta a játékvezetőket nyilatkozataiban.

A szövetség úgy ítélte meg, hogy Doll nyilatkozataiban „az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák.”

A döntés annyira kiborította Kubatov Gábor FTC-elnököt/Fidesz-alelnököt, hogy az MTI-nek adott nyilatkozatában üzent: 

„Ebben az országban bárki szabadon bírálhat bármely közjogi méltóságot, politikust, színészt, sportolót, de ha egy-egy játékvezetőről és ítéleteiről mond véleményt, akkor súlyosan megbüntetik, legyen szó akár ferencvárosi, akár bármilyen más klubhoz tartozó szakemberről. Nem is ismerek olyan szereplőt, akit ne lehetne büntetlenül kritizálni, kivéve a bírói kart és az MLSZ-t. Az én demokrácia-felfogásomtól ez távol áll.”

Hírdetés

(:DDDDDD)

Kubatov elmondta: továbbra is fenntartják korábbi javaslataikat, szorgalmazzák, hogy legyenek nyilvánosak a játékvezető és segítői közti rádióbeszélgetések és a játékvezetői értekezletek jegyzőkönyvei, valamint az ellenőri jelentések.

Kubatov jelezte: országgyűlési képviselőként megfontolja, ha csak ez az út járható, akkor kezdeményezni fogja akár a sporttörvény módosítását is a javaslatai érdekében.

Az FTC elnökének egyébként nagyjából igaza is van, a mostanihoz hasonló, meglehetősen visszatetsző helyzetekhez vezet ugyanakkor, hogy a kormánypárti politikusok állnak a sportegyesületek élén, és hatalmukkal visszaélve próbálják érvényesíteni akaratukat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »