Megbüntették a Csíki Sört a román hatóságok

Tízezer lejes (körülbelül 670 ezer forintos) büntetéssel sújtotta a Csíki Sört a román fogyasztóvédelmi hatóság, amiért Székelyföldön magyar nyelven reklámozták termékeiket. A cég hivatalos Facebook-oldalán mondott „köszönetet” a bírságért. Ironikus hangvételű bejegyzésükben kiemelték, ez az eset csak azért történhetett meg, mert a román hatóságok idegen nyelvként kezelik a magyart Székelyföldön.

„Köszönjük nektek, hogy a kisebbségek védelmét “példaértékűen” kezelitek. Köszönjük, hogy nem engeditek elharapózni a korrupciót és rendre tanítjátok az út szélén álló petrezselyemárus nénit, ha nem tudna nyugtával szolgálni vásárlóinak. Köszönjük, hogy nem engeditek elkanászosodni a boltba beszaladó anyukát sem, aki autójával rossz helyen állt meg és becsülettel kiállítjátok a büntetését. Köszönjük, hogy vigyáztok azon polgártársainkra, akik a külföldi munka helyett megpróbálnak itthon maradni, alkotni, munkahelyeket teremteni. Vigyáztok rájuk folyamatos ellenőrzésekkel, büntetésekkel, hogy ne szálljanak el a valóság keserű talajáról. Köszönjük nektek, hogy Székelyföldön a magyart IDEGEN nyelvként ítélitek meg.

Hírdetés

És nem utolsó sorban köszönjük ezt a 10.000 lejes büntetést, amit azért állítottatok ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70%-a magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámainkat.

Csak így tovább!”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »