Megbukott a Pukli-lázadás – ebben ennyi volt

Megbukott a Pukli-lázadás – ebben ennyi volt

Kevésbé a tanárokat, mint inkább a kádári nyugdíjasokat sikerült mobilizálnia Pukli Istvánnak és a civileknek. A mai „tanársztrájk” hatalmas bukás, mind a lázadóknak, mind az ellenzéknek. 5875 iskolából a legmerészebb becslések szerint is 250-ben volt sztrájk.

Sokat akart a szarka

Pukli István március 15-én hirdette meg polgári engedetlenségi akcióját, amennyiben Orbán Viktor és Áder János nem kér bocsánatot tőlük. Eredetileg Pukli nem csak a tanárokat szólította fel engedetlenkedni, hanem az egész ország népét. „Álljon le az élet Magyarországon egy órára!!” – mondta Pukli beszédében. Álljanak le a vonatok, álljanak meg a buszok és menjen aludni a villamos is, legalább egy órára. Na most ilyen hülyeség Sztálin halála óta nem volt.

Hiába nyomta teli torokból a média és az ellenzék

A balliberális média minden csövön a tüntetést nyomta. Számtalan interjú készült a szervezőkkel. Ezerrel várták a képeket az elégedetlenkedőkről. Az ellenzéki pártok minden fórumon meghirdették a mai sztrájkot. Utóbbinak meg is lett az eredménye, ugyanis 20-30 fős nyugdíjas különítmények el is lepték az iskolák előtti placcokat, azonban tanárokból és diákokból kevés volt. Feltehetőleg aludtak plusz egy órát így a tavaszi szünet után, ami érthető is.

csepel.jpg Hibák sora

Az önhitt Pukli és társai hibák sorát követték el. Kezdve talán azzal, hogy a március 15-ei tüntetésükre nem hívták meg felszólalni a szakszervezeti vezetőket. Ennél is durvább, hogy később kiderült, hogy nem csak felszólalni nem kérték fel őket, hanem magára az eseményre sem kaptak meghívást. Ehelyett felkérték rendezőnek a Soros György által pénzelt Krétakör vezetőjét, Schilling Árpádot. Na, most itt lehetett tudni, hogy ennek az egésznek lőttek.

Csak azok nem állnak a mozgalom mögött, akiket képviselnek

A nagy március 15-ei tünti után így szépen bement Gallóné az ATV-be és tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy lépésekre vannak a kormánnyal való megállapodástól. Ennél is durvább azonban, hogy Gallóné közölte, hogy mennyien is állnak valójában a kockás inges tanárok mögött.

„Ha történetesen az összes pedagógus letenné a munkát úgy, ahogy Pukli István ezt mondta, nyilvánvalóan nem lehetne semmit sem velük csinálni, de azért azt tudni kell, hogy a pedagógus társadalom megosztott. Hát merjük kimondani, hát nem mindenki, egyáltalán nem mindenki ért egyet akár a civil fórum, akár a Pedagógusok Szakszervezete követeléseinek, mert úgy gondolja, hogy jól van ez így.”

Úgy tűnik, hogy Galló Istvánnénak ebben igaza volt. Nem véletlen, hogy az 5875 iskolából a legmerészebb becslések szerint is 250-ben volt munkabeszüntetés, ami akárhogy is nézem még az 5 százalékot sem éri el.

Megint elhitték

„A március 15-ei beszéd után kialakult egy messiásvárás velem kapcsolatban, és ennek nem szeretnék eleget tenni, főleg azért nem, mert nem vagyok rá alkalmas.” – mondta Pukli egy interjúban az engedetlenség előtt. Azt most tegyük kicsit félre, hogy a Messiás feltámadása, vagyis Húsvét előtt pár nappal mennyire ízléses egy ilyen kijelentés. De Pukli valóban nem „messiás”. Pedig baloldali barátaink megint elhitték, hogy „ez a kormány már megbukott, csak ki kell várni”. Újra feléledt ugyanis bennük a remény, amit egyszer már elhozott nekik a Milla, Bajnai Gordon színrelépése, a HAHA, Sándor Mária, stb. Mondjuk ez nem csoda, mivel a baloldali ellenzék lassan már annyira magába van roskadva, hogy annak is két kézzel tapsikol ha a Jobbik nyer az ország másik végében valami időközit.

És akkor mi lesz most?

A kormány valamennyit már engedett: új államtitkára van az oktatásnak. Átalakítják a Kliket, csökkentik a tanárok kötelező óraszámát. A szakszervezetek pedig majd szépen megállapodnak a kormánnyal.

Ami az ellenzéket illeti. Egy újabb hiú ábránd vált kámforrá. Megint elkövették ugyan azt a hibát: nem civil mozgalmakat kell csinálni. Mert egyszer volt Budán Kész Zoltán.


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »