Megbukott a hazugságvizsgálaton az anya, akinek kislánya kizuhant a negyedikről

Megbukott a hazugságvizsgálaton az anya, akinek kislánya kizuhant a negyedikről

Május 20-án hajnalban zuhant ki egy kistarcsai panelház negyedik emeleti ablakából Panni, egy hároméves kislány. A gyermek életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

A szülők eddig előadott története szerint péntek este mindketten éjszakai műszakosok voltak, ezért megkérték a kicsi keresztanyját, hogy vigyázzon rá.

Így is történt, a keresztszülő azonban hajnalban elhagyta a lakást, egyedül hagyva a gyermeket.

– A HÉV-megállóban összefutottunk vele – mondta a Blikknek korábban Anasztázia, az anyuka – Kérdeztük, hogy kerül ide? Azt mondta, Panni alszik, nyugodjunk meg! Nagyon megijedtünk, szaladtunk, ahogy bírtunk – mesélte.

Hírdetés

Amikor hazaértek, először azt hitték, a kislány csak elbújt valahova, de amikor meglátták a nyitott ablakot, már kezdték sejteni, hogy baj van. Végül a gyermek testét megtalálták a betonon.

A Blikk most azt írja, mivel a keresztszülő állította, hogy az édesanya tudta, lánya egyedül fog maradni, a bíróság poligráfos tesztet rendelt el. A lap szerint ezen az édesapa átment, az anya viszont nem: kiderült, hogy ő tényleg tudott róla, hogy ideig-óráig egyedül lesz otthon a kicsi.

„Értesülésüket alá kell támasztanom, két ügyfelem közül az egyik valóban megbukott a poligráfos vizsgálaton” – erősítette meg dr. Lichy József, a szülők védője a lapnak az információkat.

A vád gondatlanságból elkövetett emberölés lehet, aminek büntetési tétele alapesetben 1–5 évig terjedő szabadságvesztés. A büntetés kiszabásánál azonban súlyosbító körülménynek számít, ha 14 év alatti az áldozat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »