„Megb*szunk ma téged” – Iskolai kirándulás német módra: 10 éves kisfiút erőszakolt meg egy afgán társa

„Megb*szunk ma téged” – Iskolai kirándulás német módra: 10 éves kisfiút erőszakolt meg egy afgán társa

Egy berlini általános iskola osztálykirándulásán történt az eset. A tízéves kisfiút három negyedik osztályos retek (két afgán, egy szíriai) támadta meg, és egyikük megerőszakolta. Az áldozat származását nem hozták nyilvánosságra.

Még röviddel a nyári szünet előtt 38 lány és fiú érkezett a Kröchlendorff-kastélyba, ahol az üzemeltetők az ún. eredménypedagógiájukról ismertek. (Az Erlebnispädagogik német kifejezés afféle csapatépítést jelent, többnyire a szabadban, amelynek során sportolnak, jásznak, fejlesztik a csoportdinamikát, a szociális készségeket, szerepjátékokat játszanak stb.) A mottójuk: „Az osztálytársak csapatokká válnak.” Nincs bevásárlóközpont vagy mozi a közelben, a környezet maga a vegytiszta természet. A tízéves fiú azonban nem ezekre fog emlékezni…

„Megb*szunk ma téged”, suttogta neki a kínzója naphosszat, de ő hallgatott. Este azonban kulturálisan még színesebbre fordultak az események: két tizenegy éves lefogta a fiút, míg egy tízéves a saját osztályából ekkor megerőszakolta őt. Két további nem érintett iskolatársa is végignézte a történteket. A három tanárnő és a nevelő nem sejtett az egészből semmit.

"Elborzasztott ez a sokkoló eset. Mindent meg kell tennünk, hogy a bántalmazott gyereket és családját támogassuk", mondta Sandra Scheeres szociáldemokrata – tehát minden bizonnyal Willkommenskultur-hívő – oktatásügyi szenátor a Bildnek.

Miután a nemi erőszak házon belül kitudódott, az iskola azonnal értesítette a szülőket és a rendőrséget. A tetteseket pedig a szünidőig kizárták az oktatásból. Végül a városi tanács és az osztályfőnök jelenlétében mindenki egyetértett abban, hogy az erőszaktevők soha ne térhessenek vissza az iskolába. (Hogy fognak úgy beilleszkedni, ha minden csíny miatt kiteszik őket az iskolából?)

Hírdetés

Scheeres szenátor asszony azt mondta: minden erőnkkel azon dolgozunk együtt, az iskolapszichológus, az iskolavezetés, a gyermekvédelem és a rendőrség, hogy az esetet feldolgozzuk. Egyik tettes sem jöhet többet az iskolába. Ennek eléréséhez minden jogi lehetőséget fel fogunk használni." Időközben mindkét tizenegy éves tettestárs (egy szíriai, egy afgán) számára találtak is másik iskolát találtak egy másik kerületben.

És mi történt a főbűnössel, aki  – állítólag – még egy hónappal fiatalabb is az áldozatnál? A nyomozóhatóságok nem rendelték el az orvosi kormeghatározást. A fiút gyereknek ismerik el, és így nem büntethető.

A tízéves afgán, aki Iránban is élt, a bűncselekmény előtt is ütötte-verte az iskolatársait, viselkedési zavarokkal küzdött. Az osztályfőnöknője azonban semmiképpen sem szexuális értelemben, és nem a későbbi áldozattal szemben.(Az más, akkor minden rendben van.)

A kerület gyermekvédelmi hivatala megrendelt egy pszichológiai szakvéleményt, ami alapján a hatóságok arra jutottak, hogy az afgán csibész soha többé nem járhat normális iskolába. A Bild nem túl meglepő információi szerint az áldozat sem akar visszatérni a régi osztályába.

(Bild nyomán)

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »