Megbotlott a sátorkötélben, majd saját fegyverébe ütötte be a kis buksiját egy ír katonanő – erre perre ment

Megbotlott a sátorkötélben, majd saját fegyverébe ütötte be a kis buksiját egy ír katonanő – erre perre ment

36 ezer euró kártérítést kapott az az ír katonanő, aki saját fegyverétől sérült meg – szemlézte az independent.ie hírét az Alapjogokért Központ. Az eset idején 19 éves Aoife Burke ugyanis egy éjszakai gyakorlat során megbotlott, és ráesett saját fegyverére.

Hírdetés

John Nolan, Burke ügyvédje a bíróságon úgy írta le az esetet, hogy ügyfele az éjszakai gyakorlat során saját sátra kötelében botlott meg, és ezért esett rá saját szolgálati fegyverére, melynek következtében megsérült az orra és a jobb szemhéja.

Az ügyben eljáró Cormac Quinn bíró azzal indokolta ítéletét, hogy az állam nem teljesítette Aoife Burke “közlegénynek” járó gondossági kötelezettséget az éjszakai gyakorlat alatt. A bíró azt is hozzá tette, hogy Burke csupán az alapkiképzésen esett át, és nem volt tapasztalata éjszakai műveletek terén.

A bíró szerint az is a fiatal katonanő mellett szólt, hogy rosszak voltak a látási viszonyok, és a katonák a gyakorlat alatt csak piros színű fejlámpát használtak. Az eset ellenére Burke továbbra is maradt az ír hadsereg kötelékében.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »