Megbokrosodott egy sífelvonó Grúziában

Megbokrosodott egy sífelvonó Grúziában

Az első jelentések aszerint nyolc-tizenkét ember sérült meg könnyebben, amikor egy észak-kelet grúziai síparadicsomban váratlanul felgyorsult a sílift – adta hírül az Mpora brit sportportál.

A Gudauri síközpontban az ülőkés felfonóval nemcsak felfelé, hanem lefelé is közlekedtek a megfáradt síelők, a hódeszkások, és a gyalogos túristák, amikor a szerencsétlenség történt.

Hírdetés

David Szerginykó grúz egészségügyi miniszter szerint az egyik sérült már elhagyhatta a kórházat, két sérült pedig még megfigyelés alatt áll. „Az egyik sérült, aki ukrán állampolgár, eltörte a kezét a balesetben és kisebb fejsérülést szenvedett, míg egy állapotos svéd nő deréktáji fájdalmakat érez az esése nyomán.”

Helyi grúziai sajtótudósítások szerint a sífelvonó sebessége a kétszeresére nőtt a meghibásodás következtében. A tömeg a lift aljánál futott össze és sikoltozások kíséretében nézte végig, ahogy a sílift „kidobálja” az utasait, illetve, ahogy az idejében észbe kapó síelők és snowboardosok a magasból, a sílift üléséről leugrálnak.

A hiba okát még nem tisztázták, bár egyes jelentések szerint akár feszültségingadozás vagy a fékezés problémái is előidézhetnek ilyen hibát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »