Megállt az ész a Michigani Egyetemen: A RASSZISTA SZÍNŰ FALBURKOLAT

A patinás, 1817-ben alapított Michigani Egyetemen, amely az Egyesült Államok egyik legnívósabb felsőoktatási intézménye, nemrég fejeződött be egy épület felújítása mintegy 85 millió dollárért. Néhány diák azonban hisztizni és tüntetni kezdett, mert szerintük az eredmény „szexista” és „rasszista” lett.

Vajon miért? Halott néger gyerekekkel dekorálták az előadótermet? Férfiferomonnal festették a falakat? Kalodába zárták a női hallgatókat? Egyik sem. A felvilágosult és progresszív ifjúságnak az igényes pácolt fa falburkolattal van baja. A mindenen megsértődni vágyó, folyton elnyomott hisztérikus liberálisok bizonyos Anna Wibbelman vezetésével hatalmas cirkuszt csaptak, és tiltakoznak a belsőépítészeti megoldás ellen, mert szerintük a pácolt faburkolat a régi időkben a gazdag elnyomók kiváltsága volt, ezért az elnyomó és egyben szexista is, mivel akkoriban nemcsak a kisebbségeket, hanem a nőket is elnyomták. Követelik tehát a „kapitalista” falburkolat azonnali lebontását, és „demokratikus” falfestéssel való helyettesítését.

Hírdetés

Ha élnek még az ötvenes évek begőzölt kommunista vulgárideológusai közül néhányan, erre talán még ők is felhúznák a szemöldöküket. Még inkább így tennének, ha megtudnák, hogy az elmebeteg hisztizést nem muszájdzsekis pszichiátriai kényszerápolás követte, hanem heves vita arról, hogy vajon igaza van-e az újszerű meglátásaival véletlenül sem csupán feltűnési viszketegségét kielégíteni kívánó csoport tagjainak. Mi sem teszünk másként.

A „maszkulin”, „elnyomó” és „félelemkeltő” lambéria egyelőre a helyén maradt, de ki tudja, meddig. Az épület egyébként felépítése, 1917 óta így nézett ki, és soha senkinek nem volt ellene kifogása.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »