Megalakult Kónya Péter új pártja

Megalakult Kónya Péter új pártja

Megalapította pártját a Szolidaritás mozgalomból kivált Kónya Péter; a bírósági bejegyzés már január 21-én jogerőre emelkedett, de az új párt létrehozását mindeddig nem jelentette be a politikus.

Az új párt neve Szolidaritás a Köztársaságért Párt, illetve rövid elnevezéssel Szolidaritás párt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az SZKP vagy az SZP betűszót használják-e.

Tavaly év végén Kónya Péter még arról beszélt, hogy nincs döntés a pártalapításról, ehhez képest a létesítő okirat novemberben már a bíróság előtt volt. A bírósági bejegyzés tényét érdeklődésünkre Kónya is megerősítette. Arra a felvetésünkre, hogy miért titkolta eddig az új párt indulását, azzal válaszolt: az alapítást technikai dolognak tartja, az érdemi munka csak ezután jön. Azt is elárulta, hogy terveik szerint a 2018-as választásokon már rajthoz állnak. A Szolidaritás mozgalomból többen is követték Kónya Pétert az új pártba, de nem tudni, hányan vesznek részt a munkában.

Hírdetés

Korábban Kónya egyértelművé tette, hogy amint bejegyezték az új pártot, lemond a Szolidaritás mozgalom társadalmi elnöki posztjáról. Tegnap délután a mozgalom honlapján még mindig ő szerepelt társadalmi elnökként. Ennek kapcsán elárulta, hogy már decemberben lemondott, a tisztség azóta betöltetlen.

A Szolidaritás mozgalom tavaly év elején „szakított” az Együtt-tel. Februárban távozott az Együttből Kónya Péter és Székely Sándor, de a listán szerzett parlamenti, illetve fővárosi mandátumukat nem adták vissza, emiatt nagy feszültség alakult ki. Kónya Péter azonban alig egy évvel később a mozgalomból is kivált.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 02. 12.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »