Megalakulhat a “Magyar Nemzeti Gárda”

Megalakulhat a “Magyar Nemzeti Gárda”

Újjászerveződő és területi elveken nyugvó Önkéntes Tartalékos Rendszer.
Négy párt részvételével egyeztetést tartott a Honvédelmi Minisztérium a honvédelmi törvény módosításáról.
A szaktárca csütörtöki közleményében azt írta, a honvédelmi törvény módosítása tartalmazná a katonai rendészet jogi keretek közötti szabályozását és feladatrendszerének pontosítását, illetve a katonai rendész képesség fejlesztésének jogszabályi biztosítását. Módosulnának a jogorvoslatok szabályai is úgy, hogy katonai ügyészségi kontroll mellé a rendőrségi törvényhez hasonlóan beépítenék a hatósági jogkörben elbírálható panaszjog intézményét.
A minisztérium emellett javaslatot tesz Honvédelmi Sportszövetség megalapítására is, amely szervesen kapcsolódik az újjászerveződő és területi elveken nyugvó Önkéntes Tartalékos Rendszer kialakításához, és megteremtenék a tárca személyi állományába tartozó Honvéd Egészségpénztár károsultak kártalanításának jogi alapjait is.
A résztvevők a tárgyalásokat egyértelműen hasznosnak és előremutatónak ítélték meg, amelyet minden párt részéről a konstruktív hozzáállás jellemzett – olvasható a minisztérium közleményében. Az ötpártinak tervezett tárgyaláson az MSZP nem képviseltette magát. A Fidesz, a KDNP, a Jobbik, és az LMP részvételével zajló egyeztetést alapvetően a gyakorlati tapasztalatok, a szakmai igények, valamint Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásai indokolták.

magyartudat.com

Hírdetés

 


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »