Megakoncertet tart 55 év után az Omega Vágsellyén

Megakoncertet tart 55 év után az Omega Vágsellyén

Kóbor Jánost, az Omega együttes frontemberét fogadta csütörtökön Jozef Belický Vágsellye polgármestere, a találkozóra abból az alkalomból került sor, hogy november 5-én nagyszabású koncertet tartanak a városi sportcsarnokban.

Nem véletlen a helyválasztás, tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az 1962-ben alakult Omega együttes 1964-ben Vágsellyén tartotta az első külföldi koncertjét a szabadtéri színpadon.

Lapunk kérdésére Kóbor János elmondta, máig emlékezetesek számára az első szlovákiai fellépései, a közönség nagy szeretettel fogadta őket.

„A Gyöngyhajú lány című dalt még nem énekelhettük, mert még nem született meg, és a Csibészek sem. A Megbántottál, a Szeretnék visszamenni hozzád című dalok voltak akkor a slágerek, de a legnagyobb sikert talán a The Rolling Stones-től adtuk elő, az I can’t get no, oh-t, de ma már nem énekeljük”

– mondta Kóbor János.

Hírdetés

Török Adrienne az elóKoncert vezetője hozzátette, annyi idős a zenekar, mint a Rolling Stones és Kóbor János is pont annyi idős, mint Mick Jagger. Felejthetetlen élmény lesz az Omega koncertje a vágsellyei és a régióbeli lakosok számára, hangsúlyozta Belický és hozzátette, egész életét végigkísérték az Omega dalok.

„Készülünk a november 8-i budapesti koncertre az Arénában. Az új programot első alkalommal Vágsellyén mutatjuk be, annak valamennyi látványosságával együtt. Ugyanazt a technikát vetjük be Vágsellyén, amit majd a budapesti koncerten. Ezzel le is zárul a Tűzvihar koncertsorozat. A 2020-as év jelentős lesz az együttes életében, akkor lesz hatvan éve, hogy első alkalommal álltunk színpadra”

– mondta Kóbor János.

Az új, Testamentum nevű programról és az együttes terveiről, illetve a múzeum alapításról lapunk nyomtatott számában olvashatnak.

Kóbor János a vágsellyei városháza üléstermében tartott ma sajtótájékoztatót.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »